Archive - Date

Archive - Activity

Peakbook-Friends

Collected lists

Midtre og Vestre Høgvagltind fra Leirvassbu

Date:
31.08.2019

Kollegatur med Gassco på Leirvassbu, 20 personer til sammen. Planen var å bestige Storebjørn normalvegen fra Leirdalen, men dårlige værmeldinger med mye vind gjorde at vi gikk for plan B og Høgvagltindane. Vi fikk 9 supre timer på tur, med god tid på både Midtre og Vestre Høgvagltind, og dessuten kvalitetstid på den svært oppsprukne Høgvaglbreen. Været ble mye bedre enn meldt, og vi fikk flott rundskue til hele Jotunheimen fra beskjedne 2066 moh.

Map    

Litla Tibergfjellet frå Dalavegen

Date:
23.08.2019

Dette skulle vera ein rundtur om Litla og Stora Tibergfjellet via vesttoppen og heim om Terneskardet, men det tjukna til med yr og skodde, så eg snudde då eg var oppe på eit toppunkt som truleg var "haifinnen". Utan raudmerking hadde eg snudd lenge før. Men først vart det ein fin tur oppom den beskjedne toppen av Litla Tibergfjellet, sannsynlegvis første gang for min del. 2 timar på tur.

Map    

Storesåt fra Liarlund

Date:
16.08.2019
Map    

Søre Sålefjell fra Gruvevegen

Date:
11.08.2019
Map    

Vardhusheia, Husaheia og Prammafjellet frå Målandsdalen

Date:
02.08.2019

Flott tur opp til vakre Målandsheia frå Målandsdalen. Start frå Rv. 13 ved Boremyr og bratt opp traktorvegen på snaue 40 min. Så ein time over myrer og lynghei til topps på alltid like flotte Vardhusheia, med rundskue over den indre Jørpelandsheia. Såg bl.a. ein gråkledd hare i firsprang og ein del molte, endåtil nokre etande. Vidare ned til utløpet av Brogavatnet og bratt opp på Husaheia, der det vart ein matbit. Så over Prammafjellet og ned til Gamlestølstjødna, der eg følgte spor etter ATV og så ein grovare anleggsveg ned til traktorvegen att. Snaue 4 timar på tur i perlever, bare synd at eg glømte badebukse!

Map