Archive - Date

Archive - Activity

Peakbook-Friends

Collected lists

Årets fineste turer 2018

Date:
31.12.2018

Årets 5 fineste turer, kronologisk. 1: Liaknuten i Jørpelandsheia , solotur i mai Link til turbeskrivelse . 2: Hellstugubreen , pinsetur i Jotunheien med Guttorm og Peder Link til turbeskrivelse dag 0 og 1 og turbeskrivelse dag 2 og 3 . 3: Leirungsdalen , sommertur i Jotunheimen med Øyvind og Guttorm Link til turbeskrivelse dag 0 og 1 og turbeskrivelse dag 2 . 4: Sauabrehytta i Etne , tur med Solveig i september Link til turbeskrivelse . 5: Romsdalshornet , klatring via Halls renne med guide i september Link til turbeskrivelse .

Førlandsåsen frå Dalavegen

Date:
28.12.2018

Skoddetur frå øvre brua i Dalavegen. To ryper og ein kvit hare var fine faunainnslag. Haren låg i ro i toppområdet, heilt utan kamuflasje i den snøfrie vegetasjonen. Vel nede igjen, tok eg turen inn langs traseen for det gamle trerøyret (ca. 1,5 km langt og 2m i diameter) som vart fjerna ifm. oppgraderinga av kraftverket i Dalen. Eg håpa i det minste at området rundt vassbassenget i Førlandsåsen var bevart for ettertida. Det var skuffande å sjå at både inngangen for trerøyret og den murte opninga der dei to trykkrøyra av stål gjekk ut, var sprengt og steindumpa til det ugjenkjennelege. Det einaste som var kjennesleg, var steintippen nedanfor. Det er greit nok at gamle anlegg skal sanerast ifølgje konsesjonsvilkåra, men samstundes trist at eit så monumentalt anlegg må fjernast >>>

Map    

Sandvevarden fra Li

Date:
21.12.2018
Map    

Arafjella fra Snørteland

Date:
12.12.2018
Map    

Syreneset fort fra Skådel

Date:
09.12.2018
Map    

Storrinden fra Kokstad

Date:
09.12.2018
Map    

Gramsfjellet, Skjørbu og Longaberg frå Bjørheimsheia/Leite

Date:
01.12.2018

Grei desembertur til tre nærtoppar; heile 30 år sidan sist for to av dei. Vekslande ver med ei byge på slutten av turen. Støkte opp ein kvit hare oppunder Skjørbu, han hadde heilt feil farge etter forholda. Kvitt sludd hadde lagt seg over 700 moh, men ellers ikkje antydning til vinter ennå. Tok til slutt turen oppom Longaberg frå fellesfjøset. Tyngre enn eg kan hugsa, men den gamle vegen me gjekk før, var tydelegvis ikkje i bruk lenger. Den gjekk opp til venstre for fellesfjøset, i fortsetjinga av bilvegen. Nå vart det mykje bushing i stilaust terreng.

Map