Archive - Date

Archive - Activity

Peakbook-Friends

Collected lists

Akslandsnuten frå Aksland (P-plass vest for tunnelen)

Date:
31.08.2018

Flott ettermiddagstur denne siste sommerdagen, ifølge kalenderen. Fulgte en gammel skogsvei, sti og så ny skogsvei fra P-plass vest for tunnelen. Bratt opp til Skåleskard, så ned til Akslandsstølen og på god sti videre nordover under bratthenget og opp langs en bekk til Hildrastølen. Herifra sørover greit til topps uten sti, bortsett fra at finværet gjorde meg litt nonchalant med orienteringen. Derfor holdt jeg altfor langt til venstre, og kom nesten helt opp til Glåmestølen før jeg forstod at toppen jo var den til høyre! Litt ekstra trim og tidsforbruk, anslagsvis 5 min. Flott utsikt på toppen mot kjente landskap. Hadde jeg ikke hatt en avtale, skulle jeg ha utforsket litt mer av bratta mot sør og vest. 1 time 15 min opp, 2 timer 10 min på tur.

Map    

Boknafjellet fra P-plass

Date:
24.08.2018
Map    

Førlandsåsen frå maskinistbustaden

Date:
18.08.2018
Map    

Strypeheiane og Løkjelsvatnhytta fra Kritle

Date:
15.08.2018

Alle de gangene jeg har gått om Strype på ski, så var dette første tur oppom toppunktet på Strypeheiane. Overraskende fint terreng på barmark, og ditto utsikt fra vestligste høydepunkt. Greit vær med en og annen regnbyge, men nokså god sikt. Så ble det tur fram og tilbake til Løkjelsvatnhytta for å hente en gjenglemt allværsjakke. Her åpnet himmelens sluser seg som meldt, og det var godt å skifte til tørt i bilen på Kritle.

Map    

Hodnafjellet, klatring 4 taulengder

Date:
14.08.2018

Fin kveldsklatring 4 variable taulenger opp langs flere av hyllene vest på Hodnafjellet. Vi var oppe til det begynte å skumre i 21-tiden og fikk med oss toppunktet lenger øst.

Map    

Bjønndalsvio og Kvannenuten fra Kritle

Date:
13.08.2018

Fin kveldstur bratt og rett opp på Vio fra Grindheimsstølen, så ned et stykke og igjen bratt opp på Kvannenuten. Retur om Ytre Jordavatnet; ca. 3 ½ timer på tur med en god pause. To flotte faunainnslag var en stor flokk fjellryper og ditto med heiloer (ca. 10 av hver). Vio er en perle for et lat fjelliv, og telting her oppe bør stå høyt på lista til noen og enhver!

Map    

Storrinden fra Kokstad

Date:
11.08.2018
Map