Archive - Date

Archive - Activity

Peakbook-Friends

Collected lists

Simleskjåen og Langesænuten fra Eivindbuvatnet

Date:
31.03.2018

Rundtur om Skåfonnhytta og ned om Fossen, 4 ½ timer på tur i perlevær!

Map    

Nupseggi og Vest for Vesle Nup fra Ulevå

Date:
30.03.2018

Nydelig langfredagstur, 6 ½ timer på tur i perlevær. -17 grader ved start fra Ulevå, og litt sur vind på toppen. Ellers bare sol og flotte snøforhold. Svingte nedom Mannevasstjørna og topp 1469 Vest for Vesle Nup på returen.

Map    

Kreklingdyreggi fra Råsehallet

Date:
29.03.2018

Fra Råsehallet til brøytestasjonen ved Godthol.

Map    

Tyrvelinuten fra Råsehallet

Date:
28.03.2018
Map    

Halvmaraton gjennom Jørpelandsheia #2, denne gangen på ski

Date:
24.03.2018

Turar frå A til B er alltid kjekkast, og med flottare snøforhold i Jørpelandsheia enn på mange år, hadde me lyst til å prøva på ein skikkeleg langtur på ski. Som tenkt så gjort! Me plasserte ein bil øvst i Målandsdalen der skogsvegen går opp til Tjødnadalsheia, og kjørte den andre til Liarvatnet. Planen var ambisiøs nok, og heilt avhengig av trygge islagte vatn og godt snødekke: Svortingsvatnet, Hengjanevantet, Svartavatnet, Longavatnet og opp Skitli. Det var derfor eit aldri så lite sjokk då det viste seg at Liarvatnet berre på siste døgnet var heilt oversvømt av overflatevatn og ikkje lenger gangbart. Ikkje det at retur over Liarvatnet var førstevalget, men likevel ein god plan B. Nei, dersom det var like gale på Svortingsvatnet, ville planen ikkje la seg gjennomføra.

Map    

Auestadnuten og Kaldheimshovda fra Kritle

Date:
17.03.2018

Flott 5-timars soltur om Strype. Avblåst og isete på toppane, ellers fine forhold med mykje snø.

Map    

Torekovstølen og Botnavatnet frå Løyning

Date:
11.03.2018

Drøye 5 timar på tur og 600 hm. Kraftig vind og føyke i høyden.

Map    

Middyrrustene, Verjesteinsnuten og NV for Stavsnuten

Date:
10.03.2018

Flott tur frå Ulevåbotnen (austenden av Haukelitunnelen), 9 ½ timar på tur og ca. 1250 høgdemeter. Veldig fine snøforhold med pudder heilt til topps, og sol og vindstilt på Verjesteinsnuten. To av oss droppa Stavsnuten og gjekk tilbake til bilen gjennom Middyrdalen, tung vassing i 20cm pudder heile vegen.

Map    

Frå vatn til vatn i Jørpelandsheia #1, til Svartavatnet

Date:
04.03.2018

Endeleg var Liarvatnet trygt, og med fine snøforhold og god vermelding måtte det bli skitur innover i Jørpelandsheia. Etter fleire fine turar i nysnø mellom 400 og 600 moh visste eg at det ikkje ville bli optimale forhold før Forenesvatnet, og det holdt stikk. Liarvatnet var nokså isete, men det var greit med snø oppover frå Grimsli. Det var som vanleg krongle og sporete opp til Forenesvatnet, men herleg å koma dit opp, og det som vanleg opna seg flott utsikt mot både Tysdalsheia og Vardhusheia. Holdt sporet vidare opp til Longavatnet, og hadde tenkt meg sørover vatnet, kanskje heilt til Svartavatnet. Gjekk derfor ikkje i retning den gamle stemmen, men i greie spor forbi den første hytta. Her traff eg kjentfolk som hadde vore sør til Svartavatnet dagen før, og dei anbefalte meg >>>