Archive - Date

Archive - Activity

Peakbook-Friends

Collected lists

Olsskavlen fra Raundalen

Date:
28.07.2017

Kjapp og flott finværstur til denne supre kommunetoppen. Kan anbefale oppgangen fra Raundalen som den antakelig raskeste ruten på sommerføre, drøye 1000 bratte høydemetre til tross. Unngå bare å bomme på brua over elva fra Vollbotnvatnet som vi gjorde; gå ikke helt opp til vatnet men ned mot elva når du kommer opp til stølshusa. Vi brukte ca. 2 ½ time opp uten pauser og noenlunde det samme ned, men med en god pause. Flott vær, men litt skodde kom og gikk i toppområdet.

Map    

Nautgardstind-traversen fra Storkroken

Date:
27.07.2017

Dag 2 av sommerturen 2017. Med utgangspunkt i teltleir ved Storkroken i Veodalen låg alt til rette for to dagers toppraid til hhv. Veo- og Styggehøbretindane og Nautgardsmassivet. Etter en flott første dag opprant dag 2 med ganske tett skydekke på 17-1800moh, og vi hadde ikke større forhåpninger om at det ville lette særlig utover dagen. Men vi hadde en grei tur foran oss over Nubbene og Nautgardstindane, og med lette sekker uten bre- og klatreutstyr. Vi såg derfor ganske lyst på det, og ca. kl. 08:30 var vi av gårde. Planen var å gå opp Nautgardsmellom og ned over Veslekjølen og Stornautgarden. Som tenkt, så gjort. GPS ble slått på når vi etter noen få hundre høydemeter kom opp i skodda. Det var omtrent da vi kom over en nylig gjenglemt kartmappe med kompass og briller. Om noen leser dette >>>

Map    

Veo- og Styggehøbretindar fra Storkroken

Date:
26.07.2017

Dag 1 av sommerturen 2017. Med utgangspunkt i teltleir ved Storkroken i Veodalen låg alt til rette for to dagers toppraid til hhv. Veo- og Styggehøbretindane og Nautgardsmassivet. Sykler var medbrakt for effektiv transport inn til Glitterheim. Dag 1 startet med biltransport inn til vegbommen, og vi startet derifra med syklene litt før kl. 08. Det var meldt brukbart vær, men neppe sikt på toppene, og innover i Veodalen låg skydekket tett på 18-1900moh. Planen var å følge Veo innover dalen og gå opp på ryggen nord for Nordre Veotindar, noe vi også gjorde. Det var drygt innover dalen, og regnbyger kom og gikk. Ura opp mot nordryggen gikk greit, og etter en stund var vi oppe på ryggen kl. 11. Til vår store overraskelse åpnet skydekket seg opp etter at vi hadde hatt en matpause, og >>>

Map    

Skaulen fra Dalvatnet i Sauda

Date:
22.07.2017

Flott godværstur normalveien fra Sauda-sida, som dessverre er preget av nye anleggsveier opp til Finnflotvatnet. Kunne ikke rehabiliteringen av dammene vært gjort uten veier her som andre steder? Fulgte "tyskerstien" gjennom Såtekvelven og bratt opp skardet ved Skuldrenuten. Herfra var det dessverre tett skodde, og jeg hadde faktisk litt problemer med å finne toppvarden. Kjekt å se murrestene etter tyskerbrakka som var skjult under snøen sist jeg var her oppe. Turen gikk ned samme veg, og jeg traff tre andre som var på vei opp i skodda. God matpause med pannekaker på stormkjøkkenet nederst i Såtekvelven, og vel tilbake ved bilen etter ca. 8 timer på tur. Skaulen krever sin mann og kvinne selv normalvegen med sine 1000 høydemetre, selv om det er kortere enn fra Suldal-sida.

Map    

Husafjellet frå kraftstasjonen

Date:
10.07.2017
Map    

Syreneset fort fra Syre

Date:
09.07.2017
Map    

Fra Kritle til Svandalen og Saudasjøen

Date:
05.07.2017

Klassisk tur Etne-Sauda i perlevær 4.-5. juli, med overnatting på Løkjelsvatnhytta. Brukte 6 ½ time med to gode pausar til Svandalen, gjekk så på veien ned til Saudasjøen. Mye vilt å se; 3 harar, kongeørn, lom og rype, i tillegg til mye ringtrost og heipiplerke. Hørte også heilo og strandsnipe.

Map