Archive - Date

Archive - Geography

Collected lists

Arbeidsreise + noen turer

Date:
25.10.2006
Characteristic:
Hike
Distance:
5.5km

(Skrevet av JoSo 26.10.2006) Tur foretatt: Oktober 2006. Etter et trivelig "fjelltreff" i går kveld med Inger Lise og Otto er det på tide å returnere oppover Østerdalen. Raskiftet ligger omtrent på veien, så hvorfor ikke... Tok av til høyre på Rena og kjørte riksvei 215 et stykke før jeg fulgte bomveien Oskjøl-/Ulvådalsveien til jeg kom til en avkjøring ved Halvmilsbekken. Kjørte så i sørøstlig retning til jeg kom til ca 590 moh. Gikk herfra på en bra traktorvei et godt stykke, og svingte så av denne når jeg var kommet rett øst for toppen. GPS tok seg lettvint av resten av turen opp. Kjentmannstopp dette også, og en liten varde/røys. Etterpå gikk jeg bort på det noe høyere punktet rett øst for Butjennet (809 moh) Toppen som er markert på kartet som "Raskiftet" >>>

Map    

Arbeidsreise + noen turer

Date:
25.10.2006
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
2:07h
Distance:
13.8km

(Skrevet av JoSo 26.10.2006) Tur foretatt: Oktober 2006. Kom fra et besøk på Raskiftet og kjørte veien opp til Gåla seter- og hyttegrend. Parkerte ved en hytte hvor stien mot fjellet faktisk startet. Sist natt kom den første nysnøen her, men det gjorde bare turopplevelsen enda rikere. Variabelt snødekke hele veien; ca 3 - 10 cm. Fulgte skilting mot Hygga, som også snilen beskriver i sin rapport. Etterhvert var det bedre å følge moreneryggene mot toppen som er anbefalt av Inger Lise og Otto. Mange fine varder på det høyeste punktet. Kasse med bok på varden lengst mot vest. Gikk over Måsåfjellet på vei ned.

Map    

Arbeidsreise + noen turer

Date:
24.10.2006
Characteristic:
Hike
Distance:
0.7km
Map    

Arbeidsreise + noen turer

Date:
24.10.2006
Characteristic:
Hike
Distance:
4.6km

(Skrevet av JoSo 25.10.2006) Tur foretatt: Oktober 2006. Det ble en rask morgentur hit fra Elverum i dag. Dette rakk jeg godt både før frokost og jobbavtale. Var på toppen kl 08.20. Jeg kjørte den asfalterte veien til Budor og etterhvert til Gitvola hytte-/sætergrend. Gikk etter røde T-er mot toppen, og det var virkelig facinerende med alle de gamle grantrærne i nedre del av denne turen. 30 min t/r. Returnerte en annen vei og kom ned til riksvei 3 hvor det sto skilt til Nordhue. Dette var faktisk en raskere vei, selv om det var grusvei hele strekningen. Det ble nå tid til en lengre frokost...

Map    

Elgklinten

Date:
24.10.2006
Characteristic:
Hike
Distance:
6.1km

(Skrevet av JoSo 26.10.2006) Tur foretatt: Oktober 2006. Kom fra Kaktjernsberget via Velta og Tysken Gjestegård. Kjørte inn en vei hvor bommen sto åpen like sør for Peistorpet. Jeg kom etterhvert til en låst bom som ligger nordøst for Lomberget. Parkerte her og gikk etter veien videre mot svenskegrensen. Fant etterhvert en sti skrått opp gjennom skogen i retning toppen, men ingen sti det siste stykket. På toppen er riksgrensen godt synlig, og ei diger gulmalt riksrøys er bygget her. Ned igjen valgte jeg å gå etter riksgrensetraseen mot nordøst. Godt valg og fin sti. Anbefales både opp og ned. Nå går turen via Finnskog/Vermundsjøen og tilbake til Elverum. Der skal jeg treffe Inger Lise og Otto, som også er ute på turer i naturen et par dager.

Map    

Arbeidsreise + noen turer

Date:
23.10.2006
Characteristic:
Hike
Distance:
5.2km

(Skrevet av JoSo 25.10.2006) Tur foretatt: Oktober 2006. Som de fleste andre som går til Tverrfjellet startet også jeg å gå etter stien bak utedoen på Tverrfjellsætra. Sætra ligger på ca. 830 moh, og det er nesten en mil på grusvei fra riksvei 26 for å komme hit etter bomvei. Jeg fulgte stien til den forsvant etter ca 100 høydemeter, deretter er ruta delvis vardet til topps. Grei tur på rundt 1 t og 30 min t/r. Litt nysnø på toppen nå i slutten av oktober, men var ikke nødt til å tråkke i snøen før ca. 1150 moh. Jeg var også hit i vår (19.5.), men det ble bomtur den gang. Da var det altfor mye råtten vårsnø allerede fra sætra, og jeg kom heller ikke helt opp til sætra med bil. Nå drar jeg videre på jobb til Trysilfjellet, Østby og Tørberget.

Map    

Høstferie + noen egne turer ut i naturen

Date:
13.10.2006
Characteristic:
Hike
Distance:
6.5km

(Skrevet av JoSo 17.10.2006) Tur foretatt: Oktober 2006. Turen gikk til Evje og deretter nordover fra Dåsnesmoen til Espelid. Herfra går en bomvei videre til Koland. Parkerte ved husene her, og gikk først langs bredden av Gyvatn litt over en kilometer. Det finnes en sti langs vannet. Startet så oppstigningen mot Buheii og etterhvert til toppen på Midtstrandknuten hvor det var oppstablet tre små steinhauger. Jeg var uheldig med tåke den siste biten, så jeg fikk ikke med meg utsikten herfra. Mye skogsfugl og rype i dette terrenget, og oppdaget også noen sauer som enda ikke var sanket inn selv om det nå er midt i oktober. Jeg varslet om funnet til en bonde nede i Espelid etterpå. Jeg kjørte så videre ca 50 km til Ljosland. Der frister Skori i Åseral med et besøk.

Map    

Høstferie + noen egne turer ut i naturen

Date:
13.10.2006
Characteristic:
Hike
Distance:
9.5km

(Skrevet av JoSo 17.10.2006) Tur foretatt: Oktober 2006. Jeg kom fra Evje og Hornnes og kjørte 50 km via Kyrkjebygdi. Turen blir kortere den dagen nyveien som er planlagt mellom Bortelii og Ljosland åpnes... Jeg kjørte forbi Ljosland Fjellstue og kom til en ny og uvanlig tettbygd hyttegrend ved skiheisen her. Jeg kjørte Farvassveien til en diger asfaltert P-plass, og tenkte å gå den rødmerkede stien langs Farvatnet herfra. Denne var imidlertid erstattet av en nybygd gangvei nå. Stien dukket opp etterhvert, og jeg fikk en fin vandretur til Skoræ. Stor varde på toppen. Redusert sikt denne dagen pga tåken som ikke helt slapp taket. Turen tok litt over 2 timer tur/retur.

Map    

Høstferie + noen egne turer ut i naturen

Date:
10.10.2006
Characteristic:
Hike
Distance:
5.7km

(Skrevet av JoSo 17.10.2006) Tur foretatt: Oktober 2006. Jeg kom fra Fagerlihei i Drangedal og kjørte mot Siljan og det jeg trodde var det høyeste punkt her. Tok feil, og registrerer dermed ikke den turen. Men turen var fin likevel... Kjørte så videre til Larvik. Tok av R 32 ved Kiste og fulgte Lakssjøveien, og senere mot Movann til jeg var kommet til en høyde litt over 200 moh og hadde passert fylkesgrensen mellom Telemark og Vestfold. Jeg passerte en åpen bom like ved fylkesgrensen. Denne er kanskje låst til vanlig, men jeg tok sjansen på å¨passere. Gikk etter en traktorvei som ble en sti etterhvert. Denne var delvis merket med røde og rødhvite bånd. Ingen varde på toppen, men en kasse m/trimbok på ei furu. Bra utsikt, spesielt mot nord.

Map    

Høstferie + noen egne turer ut i naturen

Date:
10.10.2006
Characteristic:
Hike
Distance:
2.7km
Map