Blåhøa (17.09.2011)


Map
Ascents Blåhøa (1,673m) 17.09.2011
Visits of other PBEs Gjevilvasshytta (710m) 17.09.2011

Bursdagsfeiring i Trollheimen

Min kjære skulle feire sin 30-årsdag, og hva er vel da bedre enn å feire i fjellheimen? Valget hennes falt på Blåhøa i Trollheimen, og hun fikk samlet en fin gjeng på 8 stykker. Natt til lørdag ble tilbragt på Granmo camping på Oppdal, og vi våknet til frost og knallblå himmel. En perfekt start på bursdagen!

Vi kjørte opp til Gjevillvasshytta (50 kr bom) og parkerte 1 km etter hytta. Herfra går en veldig bra sti innover i retning Trollheimshytta. Dette er forøvrig en del av den berømte "Trekanten". Etter en snau kilometer kommer vi inn i Trollheimen landskapsvernområde, og her starter også stigninga. Vi var godt kledd på denne kjølige høstdagen, og vi rakk å bli skikkelig varme før vi kom opp på ca 1000 moh der synet av Blåhøas stupbratte sørøstvegg møtte oss.

På ca 1000 moh
På ca 1000 moh

Etter å ha kryssa Gravbekken går stien vestover mot Kamtjønnin. Her er det veldig lettgått og fint terreng, men med en del myrer her og der. De fleste var nå spente på hvordan selve oppstigninga ville bli...det såg nemlig veldig bratt ut oppover.

Kommer dere snart??
Kommer dere snart??

Litt før det nedre av de to Kamtjønnin tok vi ei matpause før vi forlot stien og gikk rett på sak. Det vil si rett opp. Dette partiet var det vel bare Ami, den eneste firbeinte i turfølget, som satte pris på. Men det gikk da greit, og alle kom seg opp. Vi tok det rolig videre oppover, og utsikta ble bedre og bedre...noe som hjelper stort på motivasjonen.

Ved ca 1600 moh flater det ut, og her ligger et lite vann og også en liten breklump. Herfra såg vi toppen, og stemninga i gjengen steg til nye høyder. De siste 70 høydemeterne gikk lett, selv om det meste her var dekket av snø. Oppe på toppen nøt vi en fantastisk utsikt videre innover Trollheimen, sørover mot Snøhetta, nordover til Trondheim og tilbake til Gjevillvatnet der vi hadde parkert. Sylan og Rondane var også synlige.

Utsikt mot sørvest
Utsikt mot sørvest

På toppen serverte bursdagsbarnet en nydelig brownieskake, noe som slo godt an både blant vårt turfølge og andre som hadde tatt turen til toppen på denne fantastiske høstdagen! :)

Første pausa på ca 1000 moh
Første pausa på ca 1000 moh
Kryssing av Gravbekken
Kryssing av Gravbekken
Vestover i retning Kamtjønnin
Vestover i retning Kamtjønnin
Gjevilvasskamben
Gjevilvasskamben
Blåhøtjønnet sett fra toppen
Blåhøtjønnet sett fra toppen
Blåhøtjønnet, Gjevillvatnet og Snøhetta bak til høyre.
Blåhøtjønnet, Gjevillvatnet og Snøhetta bak til høyre.
I vest ruver blant annet Snota
I vest ruver blant annet Snota
På toppen
På toppen
På veg ned
På veg ned
Bursdagsbarnet med Gjevillvatnet i bakgrunnen
Bursdagsbarnet med Gjevillvatnet i bakgrunnen
En fantastisk høstdag i fjellet
En fantastisk høstdag i fjellet

User comments

  • -
    avatar

    Fantastisk i Trollheimen:)

    Written by Guro 20.09.2011 20:46

    Dette så ut som en knallfin tur:) Dette må jo være absolutt den beste måten å feire bursdag på! Været var nydelig i helga, selv var jeg på Såtbakkollen i Sunndalen denne dagen.

  • -
    avatar

    Herlige Trollheimen!

    Written by Hege 20.09.2011 17:29

    Kan underskrive på at det var fantastisk i Trollheimen i helga. Vi kunne jo ha vinket til hverandre fra hver vår topp :) Dere hadde flott utsikt mot Okla (Snydda) der jeg befant meg. Smiler lykkelig enda ved tanken på helga.

  • -
    avatar

    Ekte knallvær dette her!

    Written by Øyvindbr 20.09.2011 12:02

    Sånt vær burde det være på samtlige toppturer! Får nok de fleste mot meg der, men det mener jeg oppriktig. I affekt er det utrolig hva man kan bli storfornøyd med når været bedrer seg og sola bryter gjennom, men det er dette som er ekte vare!

    Er en skam at jeg ikke har vært i Trollheimen enda, og vi har jo kun vært på én tur sammen i år, treningsrunde i Kjekstadmarka. Det skyldes endel tilfeldigheter...

    Får prestasjonsangst når jeg skal lage brownies til Høvringturen jeg nå...:)

  • -
    avatar

    Nydelig

    Written by mortenh 20.09.2011 09:13

    Det var nydelige høststemninger der nord i Trollheimen. Rikelig med melis og flott kontraster. Heldig er du også vil vel mange fjellkarer si.. Det er ikke alle som har ei kjærest som vil feire bursdagen sin med fjelltur.. Bra jobba :)

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.