Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Collected lists

Hestberget og Persberget på Byneset

Date:
27.02.2021
Characteristic:
Hike
Distance:
4.0km

Fin tur nede ved sjøen på Byneset.

Map    

Revberget på truger

Date:
21.02.2021
Characteristic:
Snowshoe trip
Distance:
7.2km

Etter 6 uker med minusgrader ned mot -20, var det vårfornemmelser som dukkey opp sammen med +8 og vindstille. Og når sola også dukket opp, ble det nesten påskestemning. Det var så varmt at snøen hadde sunket sammen mye og gjorde det umulig å gå på ski utenfor de best preparerte løypene. Vi tok trugene fatt og selv de sank rett i bakken. Over Kopperdammen hadde snøen tint slik at vi sank rett til isen og da var det vann til nesten over fjellstøvlene. Bare flaks at vi ikke tok inn vann... eller.. vi hadde gamasjer på og de berget oss.. Flott tur!

Map     2 comments

10kneppen med innlagt bålpause

Date:
14.02.2021
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
10.3km

Nydelig vær, sol fra blåhimmel og -3 grader. Kona fornøyd med både morsdagsgaver, valentinesgaver og gud veit ka meir a fekk... Ja kaffe på senga å.... men det får a kvar helg så det gjekk sekkert under radarn i dag. Såmmå det... e kjærringa fernøgd e alt bra.. Ingen folk å sjå, æ gjentar ingen folk å sjå. Ikke på Lavollen, ikke i løypa... Betyr det at a mor kose sæ ekstra lenge idag? Veit ikke, men noen tima seinar, på tur tebake, såg vi nånn fleir Antar de fleste var i retning Elgsethytta. I kø sekkert. . . :-)

Map    

Over 2 vann med truger i nærområdet

Date:
13.02.2021
Characteristic:
Snowshoe trip
Distance:
6.2km

Yr sa vind 6-8sm , -3 og lettskyet oppholdsvær. Storm mente det samme, men med snø. For en gangs skyld hadde Storm rett. Men en fin tur var det. Deilig å gå fritt i terrenget uten tanke på å følge stier. Snøen er løs å gå i og du tråkker rett til bakken. (40-50 cm). Inne i skogen er det mindre snø og i bakkene der er det mulig å gå på trynet grunnet kvister som trugene henger seg opp i. Så forsiktighet anbefales. :-) Men morro er det..

Map    

En lokal runde med Solemsåsen i ÷13

Date:
07.02.2021
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
9.7km

Etter en hard uke, ble det en rolig skitur på søndag. Vi dro hjemmerfra (DET er luksus i by'n altså), og gikk i gode og brede preparerte løyper. Men disse forlot vi så raskt det lot seg gjøre. Med fjellski er det bare morro (men tung morro) å gå utenfor sporet eller i spor bare noen få har gått før. Her er vi på Solemsåsen.. Vi fulgte noe vi trodde var en scooterløype. Den gikk i riktig retning for oss, men det viste seg å være en hundeslede løype. Her kommer en sjelden ekvipasje. Hundene var skikkelig ivrige.. Nydelig å gå slik utenfor løypenettet..

Map