Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Collected lists

Fjellskitur i Bymarka (Trondheim)

Date:
31.01.2021
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
9.5km

Første skituren gikk med fjellski fra dørabrua til Geitfjellet. Tok av oss skiene 200 meter før toppen og gikk opp. Kun en som var der og han sto på kne og tok bilder av snøen. Kom i snakk og det viste seg å være en hyggelig tysk student som kikket på fugler ( i kikkert) og tok nærbilder av snø. Kom for 3 uker siden og snakket godt norsk da han hadde studert norsk på skolen (???!!). Ønsket han lykke til med studiene pg borte var han.. Turen tilbake gikk også greit. Som på turen opp gikk vi mest ute i nysnøen. Tungt men god trening. Lett å kjøre nedover når man har en halvmeter nysnø å bremse i. Morsomt..

Map    

Trugetur i nærområdet..

Date:
24.01.2021
Characteristic:
Snowshoe trip
Distance:
6.5km

Flott tur på truger idag. Deilig å kunne får på tvers av alle skiløyper og stier. Da føler du skogens ro.. Tungt å gå opp på toppene, så dette er bra trim. Og ikke får du noe gratis nedover heller. Første topp er Torshaug, med flott utsikt over Trondheim. Her er utsikten sørover mot Vassfjellet. Bakliåsen øst. Bakliåsen vestre.. ikke noe å skrive hjem om.. Ser ut som det er speidere som har bygd dette huset.. Kun tau som er brukt som bindemiddel.. Og speiderne driter ikke i hygienen.. men derimot her.. Skogens konge? Oppe på Solemsåsen.. flatt og fint.. Nydelig ute nå..

Map    

Storheia på truger

Date:
17.01.2021
Characteristic:
Snowshoe trip
Distance:
8.3km

Denne dagen startet perfekt med -11 grader, sol og kun 4 sekundmeter vind. Planen var å dra til Sandøra Sag P-plass og gå derfra opp til Bosbergheia derfra. Meen.. selv om man putter piggdekk på en bobil gjør det ikke skyssen til en vinterbil. Og det viste seg at veien ikke var brøytet og varierende oppkjørt av andre biler. Og med salt fra Trondheimsveiene fungerte den kun marginalt bedre en en lealaus gammel kjelke med en skeiv ramme. Såå for å gjøre en lang historie kort, så snudde vi FØR vi kjørte av veien... Dermed var veien kort til Bosberg p-lomme , og DEN var godt brøytet. Så, da ble plan B iverksatt, nemlig en tur til Storheia. Som sagt så gjort, turen var lett i starten, men ble straks mer krevende da det var mange høydemeter på kort tid. Og med truger får du ikke noe gratis på tur ned heller. Her >>>

Map    

Geitfjellet på truger

Date:
16.01.2021
Characteristic:
Snowshoe trip
Distance:
8.4km

Denne turen ble på truger. Flott vær med nesten ingen vind og -9 grader. Vi gikk, som vi oftest gjør, rett frem mot målet. med truger er det ingen grunn til å gå rundt høyder i terrenget. Det er jo derfor vi bruker truger for å kunne gå både opp og ned. Krysset mange skiløyper på turen, det er mange som nyter bymarka. Men det er en ekstra nytelse å kunne gå hjemmefra. Vel oppe på Geitfjellet tok vi en velfortjent rast før returen. Her ser vi i retning Klæbu.. Deilig å gå utenfor alle stier og skiløyper... Matpausen hadde flott utsikt sørover til bla. Gråkallen..

Map    

Geitfjellet rundt

Date:
10.01.2021
Characteristic:
Other winter trip
Distance:
9.7km

Dagen idag startet med sørøstlig vind og lett snødrev. Vi tenkte for en gangs skyld IKKE å ta en topptur denne dagen. Og heller ta en tur rundt Geitfjellet for å få med oss de 2 hyttene som ligger på hver side.(Blått ikon). Dagens utstyr var brodder med gamasjer. Glatt is under varierende mengde snø, gjorde dette til den perfekte kombo. Svingte innom Utsiktspunktet med fin utsikt i samme slengen. Min hjertelige kone. :-) Avsluttet med en "kroasang" fylt med søtsaker. Hmmm.... Tusen takk Ellen, smakte nydelig denne også. Var 3 forskjellige "Kohorter" ved Dreiers Minne, så vi ruslet videre.

Map    

Herfra til Bosberheian og tilbake..

Date:
03.01.2021
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
7.3km

Dagens tur gikk fra nordvest siden av Elgsethytta, opp et skar der som ikke er så trafikkert. Her er ruta Passet oss ypperlig.... Oppfarten var akkurat så bratt som vi likte på en hyggetur i nærområdet. Vi styrte klar av Elgsethytta og tok en litt mer direkte retning mot Bosbergheia. På turen kom vi over en topp som ikke var avmerket på Peakbook kartet... noe som man ikke tar lett på i våre kretser. Topp herved opprettet.( Elgsethaugen vest ) En turgåer hadde kommet fra motsatt retning (Storheia ) og hadde tråkket ned i et skikkelig dypt hull og fått vridd det andre beinet no skikkelig. For å gjøre en lang historie kort, vi støttet henne ned til Elgsethytta som var nærmeste sted (1,5 km unna) hvor 4hjulingen til røde kors kunne hente henne. Utrolig imponert over at hun klarte å gå i det kuperte >>>

Map