Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Collected lists

Kipneset

Date:
26.05.2019
Characteristic:
Hike
Distance:
7.4km

En reise til barndommens dal for turkameraten vår Lise Tanja. Her tilbrakte hun mange fine stunder. Takk for at vi fikk være med.

Map    

Blåberga Tr.heim 100m pf

Date:
21.05.2019
Characteristic:
Hike
Distance:
3.2km

Nest siste toppen på lista: Trondheim ≥ 100m pf. , eller topper med over 100 m primærfaktor. Da er det kun Våttåsen igjen på den (Det er 12 i alt.. Hmm.. må tas i år, da Klæbu kommer inn med 8 topper over nyttår, og det er kjekt å få 100% på ei liste. Selv om den øker neste år. :) Ser at vi har tatt 4 av dem på Klæbu lista allerede.. Dagens rute.

Map    

Storurdsheia

Date:
19.05.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
6.6km

Fin tur med flott utsikt. Se bildene for tekst.

Map    

Seksortklumpen

Date:
18.05.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
12.4km

Seksortklumpen er en del av Storheia vindpark som vil ha hele 80 SVÆRE vindmøller når det står ferdig i slutten av 2019. Som dere ser av bildene er det store inngrep i naturen med bilvei over alt på toppene av disse fjellene.

Map    

Hestgrovheia på toppen av Agdenes

Date:
17.05.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
8.1km

Det er 17 mai og flott vær ute. Etter en sjekk på værmeldinga, så vi at det var uvanlig lite vind ute ved kysten. Derfor tok vi turen vestover til Agdenes og Lensvik. Der var det en kommunetopp som vi hadde avlyst en gang grunnet dårlig vær. Denne gangen gikk det som planlagt.

Map    

Lindisfarne en viking kommer tilbake.

Date:
12.05.2019
Characteristic:
Walk
Distance:
2.2km

Vi kom denne gangen på motorveien, på fjære sjø, og ikke med langskip fra utsiden, som første gang. Antar at vårt besøk var mer velkomment enn det i 793 også. Det sa iallefall den lokale pubeieren. Det var idyllen som hersket her nå. Og været var uvanlig flott, med blå himmel og liten vind. Selene, som har den største kolonien i Europa her, kan sole seg på noen av sandbankene på innsiden av øya. Hvis du stopper og ser på veien over til øya, legger du sikkert merke til tårnet som er midtveis. Der er veien bygd opp slik at den blir sist oversvømt. Hvis du kommer for sent og vannet oversvømmer veien foran og bak deg, er det et lite gjemmested med tak og telefonlinje der. Det er ofte redningsoperasjoner fordi ikke alle bryr seg om å sjekke når det er best å kjøre over. Og spesielt >>>

Map    

Arthur's Seat, største toppen i Edinburgh.

Date:
11.05.2019
Characteristic:
Hike
Distance:
7.3km

Vi ble bedt med på Perlebryllup stur av noen gode venner fra Lillehammer. De har holdt sammen like lenge som meg og kona, så vi ba dem bare bestemme tid og sted og det ble altså Edinburgh i Skottland. Firth of Forth..Prøv å si det etter bare et par øl... går bare ikke det vettu... :) Dagen etter en sen ankomst via Amsterdam, startet vi dagen med en fin fjelltur rett etter en fin frokost. Vi ville bestige alle toppene i Edinburgh som vi så fra hotellrommet. Arthur's Seat er den som ruger høyest på midten i bildet, og var det endelige målet. Her går de to barndomsvenninnene og prater seg til toppen. Vi gutta tok bilder.. På tur til de 3 bakerste toppene ser vi bort på turens siste topp, Salisbury Crags. Det er den helt til høyre på første bildet. Anbefaler at turen legges slik at dere er på denne >>>

Map