Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Collected lists

Liaåsen

Date:
26.08.2018
Characteristic:
Hike
Distance:
7.2km

Nok en søndag med regn. Den fjerde eller femte etter den langvarige tørken i sommer. Men med riktige klær gjør ikke det noenting. På dagens tur fant vi denne rare steinen med brunhvit lav. Dekorativ. Laven ovenfor vokser vist i skog med surt miljø, det kan forklare hvorfor ingen av disse rogntrærne var høyere en 1 meter. (Jonsvatnet i det fjerne) Her er vi på toppen, stusslig utsikt. På turen plukket vi blåbær og tyttebær, eller tyting som Arne Brimi kaller det..

Map    

Lørdagsturen i nærområdet.

Date:
25.08.2018
Characteristic:
Hike
Distance:
7.2km

Fin tur i lokale omgivelser. Vi skimter Lian Restaurant på andre siden av Lianvatnet i Trondheim. Her, et nærbilde av restauranten. Åpen på onsdager og søndager. Idag bryllup, 3 fulle busser ankom da vi gikk forbi. Dagens rute:

Map    

Sjåvidthøgda og Hevillen

Date:
19.08.2018
Characteristic:
Hike
Distance:
9.7km

Dagen i går og idag var i vannmannens tegn, men det finnes ikke dårlig vær bare dårlige klær. Som sagt så gjort. Dagens etappe ville bli ei hard økt, da regntøy, mange oppe og nedturer, samt blaute myrer var på menyen. Her er fruen klar til dyst. Det vises dårlig på bildet her da alt er gjengrodd, men det er veeldig bratt. Bildet over er tatt ved den røde pilen. Vel oppe hvor vi tramper på både den ene og den andre kommunen. På returen tok vi en annen rute. Ned et bratt skar.(Se ved 9 km merket på høydekartet lenger opp) Deet viste seg å være en tabbe. Der har det vært storm engang og hele nedfarten var sperret av ikke mindre en 20 trær som vi måtte forsere på forskjellig vis. Kunne ikke gå rundt heller, det var det for bratt til. Og ned skulle vi må vite. Alt annet var >>>

Map    

Ladehammeren

Date:
18.08.2018
Characteristic:
Hike
Distance:
4.2km

Værmeldinga sa regn regn og enda mer regn. Derfor passet det fint med en tur på noen topper som ellers ikke ville vært prioritert. Vi samler tydeligvis på noe som heter 7 topper i Trondheim, hvor Ladehammeren var en av dem. Utsikten fra Østmarkberget mot Ladehammeren og Trondheim. Og her selve Ladehammeren... Reist i 2000 av Rolf Schaffner Første gang vi ser blålys i bruk på en båt. Brannvesenet hadde utrykning. Rett over båten ser vi Vanvikan og til høyre Østmarktangen fyr. Oppe på Østmarkberget var det noen gamle bunkere og luftvernstillinger fra krigen. Ladehammeren, vi gikk opp på venstresiden rett over husene der. Tilbakeblikk på Kjerringberget og Østmarkberget. Utsikten fra Kjerringberget mot Ladehammeren og Trondheim.

Map    

Geitfjellet og den hemmelighetsfulle hytta

Date:
12.08.2018
Characteristic:
Hike
Distance:
10.0km

Siden varslet var regnbyger hele dagen, ble det høstklær. Og siden det ble med en regnbyge, var jakken stort sett i sekken. Regnbuksa derimot kunne vi ikke gjøre noe med. Bra at de hadde glidelås i siden. Fant en liten topp underveis, med flott utsikt nordover med Tautra, Munkholmen og Indre fosen i nord. De fleste slike er gjengrodd, så denne ble markert på kartet. Sjefen er så kjent at kart ikke er nødvendig lenger. Her fremme ved Sjølbergingshytta. Geitfjellet er allerede besteget og der var den eneste regnbygen, så ingen bilder derfra. Noen har gjort seg umaken med å legge ut en loggbok.. Stilig laget.. Baksiden med torvtak. Dagens rute:

Map    

Brannfjell Ekebergsletta

Date:
01.08.2018
Characteristic:
Walk
Distance:
4.0km

Map