Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Collected lists

Langåsen og Rundhaugen

Date:
27.05.2018
Characteristic:
Hike
Duration:
3:36h
Distance:
9.0km

Denne gangen tok vi turen uten noen slags hjelpemidler. Hadde gått forbi disse toppene et par ganger på ski tidligere i vinter og mente vi skulle kunne finne frem greit. Som sagt så gjort. Turen gikk fint bortsett fra at vi fikk se både en tiur og en elg årskalv, samt flott utsikt fra toppen av Langåsen. Og ingenting og forevige det med.... Føltes godt faktisk.. Her er den estimerte ruta vår, laget i etterkant.

Map    

Turo del Carmel, på toppen av Barcelona.

Date:
18.05.2018
Characteristic:
Hike
Distance:
2.3km

Vi så en topp uten noen turister på. Den lå helt for seg selv midt i byen. det var mange fine veier til en topp like nedenfor, men opp til den øverste gikk det kun en liten sti som ikke mange gikk på. Det var grunn god nok. Opp og skuet den flotte utsikten som var bedre en fra Montjuïc som hadde kabelbane opp. Merkelig ...

Map    

Montjuïc i Barcelona med tapastur om kvelden.

Date:
17.05.2018
Characteristic:
Hike
Duration:
1:00h
Distance:
2.9km

Vi hoppet av turistbussen som fraktet oss gjennom Barcelona og gikk opp på en topp med en gammel borg på toppen. Fin tur opp og ned. Kvelden ble brukt til litt mere gåing, denne gangen med guide i Barcelonas mange tapasbarer.

Map    

Geitfjellet med Våttakammen

Date:
13.05.2018
Characteristic:
Hike
Distance:
10.2km

Masse folk oppe på Geitfjellet på denne nydelige sommerdagen. Vi tok oss god tid med mange pauser underveis. Vi, er: jfruseth (Jorun Fruseth) og Etnan (Randi Etnan) Her ser vi mot Sørvest. Gråkallen til høyre. Her mot vest og Stadsheia. På Våttakammen var det også en god del folk. Her ser vi Trondheim mot øst.

Map     2 comments

Finn-Pål-stuggu sørvest for Jervfjellet

Date:
10.05.2018
Characteristic:
Hike
Duration:
4:10h
Distance:
7.7km

Finn-Pål-stuggu er ingenvanlig "stuggu", men en omkring 15 meter dyp hule under en heller i en ur oppunder Jervfjellet. Her har både folk og dyr søkt ly for storm og ruskvær i hundervis av år. Sagnet om Finn-Pål er en kjent historie blant gammelt folk i Malviksmarka og går som følger: Pål Karja var av sameslekt født i nærheten av Predikstolen sør for Helangsfjellet i Sverige først på 1700 tallet. 22 år gammel ble han dømt fredløs etter en slåsskamp med dødlig utgang og rømte til Norge og bosatte seg i Mostadmarka. Dette fortalte Finn-Pål sjøl til arbeidskamerater i gruvene ved Solemstjønna i Vennafjellet. Han ble godt mottatt av de fastboende, og fikk et varmt forhold til ei setertøs som het Marta. Han bodde da i sørenden av Jervfjellet, et sted som bare han og >>>

Map    

Sjåvidthøgda

Date:
06.05.2018
Characteristic:
Hike
Distance:
4.6km

Det ser ikke så bratt ut, men DET er det.. rettopp.. Blaut myr gir fin trening til bein og rygg.. Ved en stoor stein, deler stien seg.. Vi tar skarpt til høyre oppover.. Øverst på Turkartet ser man at vi har svingt skarpt til høyre.. Det er her.. Sjåvidthøgda, skulle borge for en utsikt hvor man skal kunne se vidt omkring... Kanskje for 30-40 år siden... nå er alt igjengrodd.. Stor maurtue kan velte enda større last..

Map