Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Collected lists

Blankheia

Date:
30.10.2016
Characteristic:
Hike
Distance:
3.8km

Vi tok denne turen for å opprette Blankheia som en ny topp. Vi hadde nettopp fullført listen med alle topper i Kommunen og siden denne ikke var registrert fra før ble den et fint turmål. Nr 92 i rekken av topper i Leksvik kommune. Mange fine myrsletter i dette området. Her er vi nord for Blankheia på vei østover og vi ser Hårfjellet oppe til venstre. Etter 1 måned uten nedbør var det stor skogbrannfare denne høsten. Det snudde fort etter 2 døgn med øse pøse regn. Trygt å tenne bål idag. Vi ser skyene ligge lavt over Hårfjellet. Regnbygene gikk tungt rundt oss hele turen, men vi hadde oppholdsvær. Grønsjøen er rett frem.

Map    

Ørnklumpen i flott høstvær

Date:
16.10.2016
Characteristic:
Hike
Distance:
5.3km

Fin og lett tur idag. Myrene var frosset til og gjorde farten høy.. Litt cowboy landskap over dette.. Fint utsiktspunkt vestover, som promte ble døpt Bjørkster utsikten etter Bjørksetra like ved. Vi ser Båvasshaugen i midten.. Ørnklumpen midt i bildet.. Fint terreng å gå i. Myrene er fryst til slik at det er raskt å gå på. Ikke lenge til den første snøen nå tenker jeg.. Var ikke vanskelig å se spor her. Vi så mange elgspor også.. For engangs skyld var det folksomt på toppen av Ørnklumpen. Trivelig å se 3 barnefamilier ute på tur. Vokser ikke langt fra stammen denne.. Rene prærien..

Map    

Storvalheia, siste toppen av alle i Leksvik

Date:
15.10.2016
Characteristic:
Hike
Distance:
4.8km

Da var det gjort. Da har vi vært på alle toppene i Leksvik kommune. 91 i tallet. Morsomt.. Her går vi fra Fellessetran.. Leksvikbygda i solskinn.. I nordhaill (obs, har ingenting med fiskelykke å gjøre), var det fortsatt frost. Fine frostkrystaller.. "Winter is coming" Da var vi fremme ... klarte ikke å fokusere engang... Frem med boblevannet... Gratulerer med å ha besteget alle toppene i hjemkommunen.. Joda, det blir snart vinter.. Men først, årets siste utepils.. Juleøl fra ifjor.. smakte fortreffelig..

Map     2 comments

Lerstadhaugen

Date:
13.10.2016
Characteristic:
Hike
Distance:
0.6km

Denne toppen skulle ha fått besøk for lenge siden. Men siden den er både lett tilgjengelig og ikke noen utfordring på noen måte, har den fått stå i fred.. inntil idag.. DONE.. Broderen har satt ut en benk på toppen Trondheimsfjorden i det fjerne,,.. Utsikten fra toppen. Venner og slekt alle veier.. Toppen er delvis opparbeidet til kulturlandskap.. Utsikten nordover. Haugsbakken gård i det fjerne.. Her ser jeg rett hjem..

Map    

Stormyrlikammen

Date:
13.10.2016
Characteristic:
Hike
Distance:
2.0km

Dette var en topp med fin utsikt til Storvatnet. Jeg stoppet på gården som lå på denne halvøya og spurte kona på gården om hvor de brukte å gå opp på toppen. Hun ga meg en retning som var motsatt av veien til toppen og forklarte at dette var den letteste veien dit. Jeg spurte om det ikke gikk an å gå rett opp den korteste veien, (som også var den bratteste). Nei, DET er altfor bratt for deg svarte kjærringa!! Hun var tydeligvis en menneskekjenner denne dama... Jeg takket for gode råd og gikk den bratteste veien. Ikke spesielt bratt var den heller, så jeg kunne ikke akkurat sett særlig sprek ut... Her er jeg oppe på selve Rundåsen som hele haugen heter. Midt på var det et myrområdet og vi ser selve topppunktet rett frem. Her er toppunktet. Imponerende... Utsikten var det derimot >>>

Map    

Gullbakken

Date:
12.10.2016
Characteristic:
Hike
Distance:
0.9km

Lite severdig, kun gått hit for å fylle noen lister. Altså listefyll.. Bildene fra venstre til høyre. Toppen til høyre. Bratt opp. Utsikten fra toppens vestside. Elgen har senga helt på toppen.

Map    

Søndagstur på 4 topper

Date:
09.10.2016
Characteristic:
Hike
Distance:
5.8km

Fordi gyro sensoren hadde blacka ut på min J@vla smartphone, virket ikke GPS,en som den skulle. Det var kun når jeg kikket på app'en at ting skjedde. Da hoppet sporet i en rett linje fra forrige gang jeg hadde kikket på den og direkte til hvor jeg nå sto. Fryktelig irriterende å måtte se på mobilen hele tiden.. den ga seg helt like før slutt.. Første stopp, Røyskattheia.. Dette er etter nedturen på vestsiden. . Gavllangen er et krokete og merkelig vatn. Og utrolig sjarmerende.. Røyskattheia til høyre for midten.. flott terreng å myke opp kroppen i.. Høylasset, eller Rotheia vestre. . . Denne har vi gått forbi noen ganger.. En fin dag, men med en kald vind.. Neste mål, Rotheia Øst.. Det frøys på inatt.. Utsikt nordover til Gårdene Sollia og LitjSollia med Hårfjellet over seg på >>>

Map    

Langdalshaugan

Date:
08.10.2016
Characteristic:
Hike
Distance:
4.4km

Utsikten fra Våttåhaugen er alltid flott . . . Langdalshaugan, ikke mye å se på,men har ikke vært der før... så nettopp derfor..

Map    

Skruddudalsheia

Date:
05.10.2016
Characteristic:
Hike
Distance:
5.2km

Denne toppen har har stått igjen på flere lister jeg følger da den kun er en skogkledd topp og den er litt utafor alfarvei. Denne dagen skulle jeg prøve å finne motivasjon til en tur i finværet. Jeg har vært flere ganger på de fleste toppene nær nok til å bli nådd på en kort kveldstur, så det var først etter en kikk på listene jeg følte at motivasjonen kom... Hmm 2 igjen på denne ene listen. Den ene 39 km unna, den andre kun 13. Tar den nærmeste.. Som tenkt så gjort. Parkerte på siden av skogsveien, obs dette er en bomvei (40 kr/tur), og la ivei. Hadde kun halvfylt batteri på mobilen, noe jeg tror gjorde (les håper) at GPS'en ikke oppdaterte seg som den vanligvis gjør. Stoppet 500 meter før slutt også. Her er målet, toppen i midten. Ikkeno spesielt med den annet en at den >>>

Map