Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Collected lists

Heiskardheia og Mettistuheia

Date:
28.08.2016
Characteristic:
Hike
Distance:
6.4km

Fortsatt ryggproblemer for fruen, så vi skulle ta en masserende (les tung) tur i myrterreng, for å myke opp kroppen. Rolig gange i slikt terreng er medisin for mere enn ryggen.. Første etappe. Vi skal rett opp til varden vi ser på toppen.. Første etappe. Nordvarden viser en fin utsikt over vannet Langen. En liten blindpassasjer. . ble kastet ut det fri.. En liten vannpause før turen langs fjellryggen.. Passerte toppunktet og snudde ved utsiktsvarden vestover, hvor vi ser Storvatnet i det fjerne. En liten matpause må til. Årliklumpen skues i sørøst, til høyre for hodet til fruen. Her ser vi Nordvarden igjen, med utsikten nordover. Mettistuheia er siste topp, og den har selvfølgelig også en egen varde, som alle topper har i Leksvik. Nedturen imot Langen.

Map    

Høgsvetoppen

Date:
27.08.2016
Characteristic:
Hike
Duration:
1:48h
Distance:
6.2km

Fin tur i variert vær. Vi traff den ene bukken Bruse og vennene hans også.

Map    

Sørheia

Date:
21.08.2016
Characteristic:
Hike
Duration:
3:00h
Distance:
5.0km

Idag skulle vi ta en kort og enkel tur til Sørheia, da fruen har slitt med ryggen siste uken. Dette er en topp nord i Leksvik Kommune og ligger således ensomt til på enden av en setervei. Ikke mange som ferdes her, og vi forventet ikke noen idag heller. Men vi hadde ikke før parkert og var på tur opp i terrenget, da en bil stoppet og et vennepar av oss kunne fortele at de hadde tenkt seg på sin årlig tur til Sørheia. Er det mulig ? Vi tok da turen sammen og siden de begge var botanikk interessere, fikk vi mye lærdom med på kjøpet også, siden dette var en frodig del av kommunen sånn botanisk sett. :) På turen gikk vi forbi Taskvatnet som tydeligvis har fått navnet sitt pga. likheter med.. ja ei task. Forstå det den som vil, men slik er det. Her lå det i gamle dager en seter, Tasktofta, >>>

Map    

Vålåsen

Date:
17.08.2016
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
1:25h
Distance:
3.6km

Map    

Bjønnåa til Årliklompen og tilslutt Fellessetran

Date:
14.08.2016
Characteristic:
Hike
Distance:
10.2km

De første 200 høydemetrene ble unnagjort de første 250 metrene forbi Lille Bjønnåa. Etter vi kom opp på toppen trakset vi i vannreservoaret til Stor Bjønnåa. Myrer så langt øyet kunne se. Over tregrensa ble det lyng og hei, da gikk alt så meget bedre. Ferden gikk opp til Årliklumpen og videre til Fellessetran. Her ser vi Helleren, en stor bit av fjellet som har løsnet og sklidd litt ut slik at den lager en naturlig hule. 15 meder dyp og ca 3 meter høy. (Vises som en sprekk midt i bildet) Rune foran inngangen. Oppe på toppen var det flate myrer.. Vi ser Årliklumpen, som vi skal forbi, lengst bak på midten. Hmm noen km igjen ja.. Neimen, har noen glemt vannflaska si?? Jaja, myrvatn slukker tørsten den å.. Så må vi over bekken ..

Map    

Kjerringklumpen

Date:
07.08.2016
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
3:53h
Distance:
11.5km

Her er ruta vår. Oversiktelig og godt merket rute. Vi startet på parkeringa til småbåthavna. Her har vi kommet et stykke på vei, med fin utsikt over campingplassen. Vel oppe over tregrensa var det lett å gå. Toppen i sikte. Vardebygging ligger tydeligvis i oss alle.

Map    

Våttåhaugen med Gjøvik besøk

Date:
05.08.2016
Characteristic:
Trip by foot

Map    

Svalbakheia

Date:
03.08.2016
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
4.3km

Map