Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Collected lists

Gavllangsheia (467 moh) På skitur

Date:
22.02.2015
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
3:51h
Distance:
13.7km

Fin skittur på hard skare toppet med 10 cm nysnø. Tøffe tak for fersk skiturist, men flotte omgivelser og hensynsfulle turkamerater gjorde turen til en fin opplevelse. Forstuet tommelen på tur ned, da skistavene ble brukt i litt for stor grad som bremseklosser istedenfor skiploging. Skitt au, noe må man da lære seg etterhvert..

Map    

Vålåsen (427moh) første fottur i år.

Date:
21.02.2015
Characteristic:
Hike
Duration:
1:48h
Distance:
4.0km

Trodde dette ble en trugetur, men mildvær og regn i ei uke hadde gjort at snøen på skogen var veldig redusert. Nattefrost hadde i tillegg gjort at det var lett og fint å gå uten truger eller brodder.

Map    

Svalbakheia på Valentinsdagen

Date:
14.02.2015
Characteristic:
Snowshoe trip
Duration:
3:15h
Distance:
8.5km

Gikk en tur med lite snø, men akkurat nok til at truger var påkrevd. Flott dag med nydelig vær.

Map    

Morsdagstur på Ski

Date:
08.02.2015
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
2:35h
Distance:
8.1km

Etter at Ole hadde vært innom igår med storm i kasta snødde det som bare det. Og siden værvarslet meldte regn regn og regn hele neste uke, måtte vi benytte anledningen til å ta en skitur. Kunne bli lenge til neste gang. 15-20 cm nysnø som på 0 føre enten skapte klabbeføre eller superglatte forhold satte en ekstra spiss på turen. Startet på Myrmo skistadion og gikk rett nordover i 4 km. Pausen ble tatt i ei gammel koie kalt Bakka bua.

Map    

Bremmeraunåsen 365moh

Date:
07.02.2015
Characteristic:
Snowshoe trip
Duration:
1:31h
Distance:
4.6km

Orkanen Ole kom på besøk og vi benyttet anledningen til å teste ordtaket: Det finns ikke dårlig VÆR, bare dårlig KLÆR! Og ganske riktig, det stemte! Har du bra klær kan du være ute i full storm uten at du fryser. Desverre var det umulig å ta bilder når stormen raste som værst. Da hadde vi nok med å holde oss oppreist. Men noen fikk vi da tatt..

Map    

Årliklumpen på ski (570 moh)

Date:
01.02.2015
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
4:23h
Distance:
17.3km

Flott dag, -7 grader hjemme og da sikkert godt under -10 ute på fjellet. Nordavind også.. Ingen problemer i starten, men skulle ikke mer enn en liten nedoverbakke så gikk undertegnede på trynet. (Les: rævva). Heldigvis var batteriet i kameraet til Rune (turkamerat), dødt. (Dårlig forberedelser straffer seg vettu Rune) Neste bakke var inni skogen og da var det kjørt igjen for min del. Ny nærkontakt med bakken. Skaren begynte å gjøre seg gjeldende kjente jeg på ryggen. Det var da F#€n så glatte disse skia var da. Stålkant my ass, skar rett uti ingenting ved første anledning. I vær sin retning viste det seg... Hmm kanskje øvelse gjør mester.... Jaja, vel ute på snaufjellet gikk det oppover igjen. Lite snø gjorde at det ikke var flatt akkurat. Tenkte at nedturen her kunne bli >>>

Map     2 comments