Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Collected lists

Tilhengaren (1025moh) i Skjækerfjella

Date:
22.03.2014
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
7:30h
Distance:
28.0km

Ja så bar det til Skjækerfjella for å finne djupsnøen. Hva skal man si. 8-10 år uten å gå på ski, så legger man ut på en tur på tilsammen 4 mil på 2 daga. Forsvaret er vel at man ikke vet hva man sier ja til. Uansett, en flott lørdags morgen ankom vi Lustadvatnet og parkeringa der. Ca 8,5 km til Setertjønnhytta, men etter kun noen få km kom det forhatte stikket i den ene hælen. Forbaska, hadde glemt at kombinasjonen, nye skisko, tung opppakking ikke var verdens beste når det kom til gnagsår. Hadde prøvegått 14 km uten bagasje, noe som var en klassisk nybegynner feil. Too leit, skaden var skjedd og selv 2 compeed kunne vel ikke redde dette. Det var bare å bite tenna sammen og gå å lide i stillhet. Men siden kona var med ble det et og annet AU. (Man trengte da litt oppmerksomhet >>>

Map     1 comment

Elvvatnet på ski

Date:
16.03.2014
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
1:20h
Distance:
6.8km

Masse snø, fint vær.

Liarognåsen by night

Date:
11.03.2014
Characteristic:
Hike
Distance:
5.6km

Vi gikk ut for å gå opp på Varghaugen. I mørket bomma vi med 50 meter viste det seg på gps sporet som logger'n ga oss etter turen. Jaja fin tur ble det allikevel.

Hifjellet (271 moh) vestligste (pf100+) fjell i Leksvik.

Date:
09.03.2014
Characteristic:
Hike
Duration:
2:30h
Distance:
5.8km

Dagen starta med at stormen Jorun hadde løyet og regnet silte ned etter mange måneder med tørke. Men siden det kun finns dårlige klær og ikke ditto vær, starta vi kjøreturen til Storvatnet med friskt mot. Når vi kom frem til Litlålmodalen, ved Storhavet som myra ved Storvatnet heter, hadde regnet gitt seg. Vi var nå 1,5 km inn i sør trøndelag, noe som føltes merkelig all den stund at vi skulle på en topp i Nord Trøndelag. Men sånn er grensene laget. Turen ble gått i lett yr til helt oppholdsvær, noe som var helt greit da vi var kledd for full storm. Toppen ga et flott utsyn over Storvatnet med utsikt til både Rotaheia, Grønliklumpen og Kjerringklumpen. Fin tur i furukledd svabergland.

Map    

Storhaugen (401 moh) bedriftstur

Date:
07.03.2014
Characteristic:
Hike
Duration:
2:00h
Distance:
5.7km

Vi hadde bedriftstur etter jobb en fredags ettermiddag. 16 stk var det som gikk over 5 km til toppen hvor vi tok en liten skarp en og returnerte til en bedre middag på Klosteret i Vanvikan. (Anbefales).

Map    

Svalbakheia (452 moh) på islagt elv fra sør

Date:
04.03.2014
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
2:00h
Distance:
8.8km

Denne gangen tar vi turen fra sør og også denne gangen på den islagt elva men nå på kvelden. Stoppet på Hovsteinan skistasdion og gikk derifra. Rene eventyret å se elva på kveldstid og måneskinn.

Map    

Gavllangsheia (467 moh)

Date:
02.03.2014
Characteristic:
Hike
Duration:
4:09h
Distance:
14.1km

Ny rekord i antall vatn på en tur idag. 14 vatn traff vi på. Mot klokka gikk vi over: Inner Langen, Langslona, Fugllangen, Sniptjønna/Romptjønna, Storfisktjønna, Gavllangen, Østre/Indre Skåsvatnet, Midtre Skråsvatnet, Ytre Skråsvatnet, Svarttjønna, Bergtjønna, Yttre Svellestjønna, Midtre Svellestjønna og til slutt Piptjønna. Så avsluttet vi da vi kom tilbake til Inner Langen igjen.

Map