Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Edelweiss, Zermatt

Date:
28.07.2018
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
2:42h
Distance:
5.8km

Siste turen gjekk til eit lite vertshus på ein utbygd knaus 200-300 meter over Zermatt. Stien svingde seg i traversar opp gjennom fjellet, og ein skulle aldri tru at nokon kunne funne på å bygd sti her. Kva i pokker liksom? Men, joda, desse sveitserane skal visstnok opp kvar som helst. Og på toppen kunne ein kjøpe øl, sjølvsagt. På veg ned kom tordvèret over oss. Vi har vel skjeldan beinflygd so fort nedover bakkane. Søkte ly i ei lita rønne av eit stabbur og åt lunsj. Kos med litt regn etter all sol og varmen. Kona var ueinig i det.

Riffelalp/Riffelberg, Zermatt

Date:
27.07.2018
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
5:15h
Distance:
12.0km

Ein nydeleg fjelltur i flott vèr. Vi tok Gorgoroth-bana (noko i den duren i alle fall) frå sentrum av Zermatt til Riffelalp. Defrå følgde vi god sti til Riffelberg i nokså sinnsjuke omgjevnader. På toppen vart det is og kaffi og kake. Og so var det rett ned att til Zermatt - og basseng og øl. Livet er digg.

Fjelltur frå Schwartzee, Zermatt

Date:
25.07.2018
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
4:00h
Distance:
13.0km

Ein nydeleg tur frå Schwartzee og ned att til Zermatt. Litt surmuling på toppen då kona ikkje var nøgd med bileta eg tok av ho og jentungen, og så vart det litt surmuling om fylling av vatn på toppen. Men kven bryr seg. Fjellet ordnar opp og det var ein fin tur ned att, bortsett frå at den helsikes minimeisen er noko forbanna bos av ei anna verd.

Fjelltur frå Sunnegga, Zermatt

Date:
24.07.2018
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
4:06h
Distance:
11.0km

Bitteliten tur til Varden, Kalvåg

Date:
17.07.2018

På årets sommarferie la vi turen innom Fiskelandsbyen Kalvåg som kan skilte meg noko so storslott som Varden. Ein knaus på 95 moh. Gud betre for eit slit..

Store mål for små bein

Date:
15.07.2018
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
1:30h
Distance:
3.7km

Ein enkel tur for små bein til Fisketjernnuten vart målet denne dagen. Det er fin sti i slakt terreng rett ved den nedlagte (og nedrive) vandrarheimen. Brunne ned kan hende? Men ingen har teke seg bryet med å fjerne skiltet. Uansett, jentungen var flink til å gå og fekk belønning i sjokolade. Ikkje meir som skal til eigentleg for å nå denne tulletoppen.

Map    

Ein slags fjelltur

Date:
14.07.2018
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
3:00h
Distance:
5.0km

Ambisjonen om å gå til Svarteknippa frå hovudvegen ved foten av Bitihorn viste seg ganske fort å vere overambisiøst, når ein har ei kone med rygg som er stiv som ein stokk, og ein 2-åring som ville gå og hoppe og sjå på steinar og vardar og plukke blomar for kvar meter. Då gjekk planen fort i vasken. Vel, vi kom oss likevel opp i høgda og fekk svetta litt. Får vere nøgd med det. Det er tross alt betre enn å site heime i sofaen og slaske seg som ein feit gris.

Menes-traversen

Date:
07.07.2018
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
12:30h
Distance:
24.9km

Så var det 5-årsjubileum for karane på tur. Det heila starta, i kjend stil, med ein tragisk krangel om mat. Arnold lagde eit lurveleven utan sidestykke då han fekk vite at det kun var tørrfor av laks att til han. Det enda med at han gjekk svolten heile turen. Etter avgong med to bilar kl. 07.05 frå Balestrand, ein halvtime bak skjemaet, sette vi frå oss ein bil i Vetlefjorden og den andre bilen på Menes. Her var det ok med parkeringar begge stadar, men vi skulle sjølvsagt ha køyrd bilen i Vetlefjorden lenger opp skogsvegen mot fjellet. Det skulle vi angra seinare. Det var eg, tosken, som skal ta på meg skulda for det. Frå Menes følgde vi god sti oppover. Det var likevel klamt og varmt, til tross for at Arnold hadde bedyra at det maks ville verte ca. 8 grader på fjellet. Dette viste >>>

Map     1 comment