Archive - Date

Collected lists

Favourite peaks

Facebook

Himmelbjerget

Date:
07.07.2021
Characteristic:
Hike
Distance:
0.7km

Leiker ikke med alpine bestigninger i Danmark. Hadde med tau, kammer, isøks x2, og stegjern. Tørt og fint i dag så slapp heldigvis unna. Vannvittig utsikt, ble uvel av luftigheten. Senere på kvelden; Spesielt værfenomen! Se bildet.

Map    

Knøsen

Date:
08.07.2021
Characteristic:
Hike
Distance:
1.7km
Map    

Skølten og Møsaryggene

Date:
20.07.2021
Characteristic:
Hike
Duration:
1:53h
Distance:
8.5km

Anbefaler denne turen på det varmeste, spesielt Skølten. Kort tur, flott utsikt, fantastisk landskap. Myrete første stykke fra veien, men ellers veldig greit! Enkel vandreterreng med store storslagne fjellvann. Lå vell og sov en times tid på Skølten i det deilige været. Uranos og Falken var vakre i dag, et hyggelig gjensyn.

Map    

Falketind og Stølsnostinder FT

Date:
21.07.2021
Characteristic:
Alpine trip
Duration:
12:30h
Distance:
12.0km
Map    

Uranostinder FT

Date:
22.07.2021
Characteristic:
Alpine trip
Duration:
9:00h
Distance:
15.7km

Føring over traversen med Erling og Stine, Tor og Karin. Vi gikk Falken i fjor så dette skulle bli hyggelig. Tørt og fint over. Helt sinnsykt varmt. Litt surt fra nord. Mye folk, fikk nesten ei stor blokk i hodet på 2 lengde opp mot store, helvete as. Heldigvis et taulag av det hyggelige slaget som unnskyldte seg i etterkant. Lot de gå foran mens vi tok en pause rett før den spisseste og morsomste taulengden. Breen var fin ut, gikk på snø hele veien. Et gjennomslag.

Map    

Uranostinder FT

Date:
23.07.2021
Characteristic:
Alpine trip
Duration:
9:00h
Distance:
16.0km

Ny tur på Uranos. Svein og Jon var gjester i dag. Hadde med Svein på Skeie tidligere i år, Jon var et nytt hyggelig bekjentskap. Fine forhold over traversen, ikke et vindkast. Masse privatlag, helt tjukt. Noen uten tau, andre i tau, og noen på løpende. Snakka med noen av dem, hyggelige folk. Hadde et ektepar på 70 år foran oss, de hadde vært her for 35 år siden. Så det var artig, og det ble mange pauser i og med at det ble mye venting. Flott dag!

Map    

Storebjørn FT

Date:
24.07.2021
Characteristic:
Alpine trip
Duration:
9:08h
Distance:
15.8km

12 gjester, flere kjente fra tidligere turer. Kjempevær! ca 1,5-2 timer inn til breen. Smelter voldsomt Bjørnebreen nå. Miks mellom is og snø hele veien. Tverrsprekken er 2 meter bred og dekker hele breen. Man må virkelig etablere tette relasjoner med bjørnelabben. Her er det bregleppe enkelte steder så hvor lenge denne passasjen holder vet jeg ikke. Vanskelig å sikre effektivt. Om en person faller her så blir ting spennende. Toppen var helt knall, men tordenvær sør for filefjell. Dette beveget seg heldigvis østover mot Bygdin. Vi ble ikke altforlenge på toppen, men tusla ned igjen. Gikk bakerst for bedre kontroll. Gikk foran resten, tråkket gjennom 4 ganger, pil råttent.

Map    

Travers av Urdadalstindene

Date:
25.07.2021
Characteristic:
Alpine trip
Duration:
9:04h
Distance:
25.7km

Rekognoseringstur for Jotunheimen Arrangement. Om en uke skal haugert (rune haug) og jeg ha med oss en gjeng over Urdadalstraversen fra Leirvassbu. Valgte å sjekke ut denne nå i finværet. Brukte ca 2,5 time til Store fra Leirvassbu. Løp ut på nordtoppen før det ble en lang pause på toppen. Orka ikke stresse, endelig på tur alene igjen. Ryggen var fin. Hakket etter Midtre var spennende, klatret hammeren direkte. På bandet var det mye reisdyr, men også drikkevann. Videre opp til Semelholstinden og de to sørvestelige urdadalstindene var det helt forjævlig løst. Fant et galleri opp som jeg også vardet. Denne ruten var fin, men mye løsgods. Ryddet ikke, men det kan være en ide. Starten på dette galleriet er rett til venstre for det tydelige svaet helt øverst, umulig å ikke se. Stakk oppom Semelholtinden >>>

Map    

Store Austanbotntinden FT

Date:
27.07.2021
Characteristic:
Alpine trip
Duration:
8:00h
Distance:
9.0km

Føring for Jotunheimen Arrangement AS. Runi og Alessandra stilte opp som gjester i dag, svært hyggelige! Folk fra drammensreligionen, ække trygt med så mange av oss på samme område på sånne fjell om gangen vetttøøøøøø!!! Tåka var gjennomvåt og vinden hard, men vi gikk med godt mot oppover lia. Alessandra visste dristighet og mot mellom Vestraste og Vestre, da hun satset, feilvurderte, og skled på et skjult islag i snørenna, heldigvis ikke mot 50 graders renna. Kasta meg over og fikk tak i henne før hun banka inn i steinene i bunnen. Redda henne også da hun skled ned fra klyvingen opp fra dette hakket, nok nestenulykker for i dag ble vi enige om. Men kult var det. Møtte Bernsten Fjellføring på Vestre, fulgte hverandre egentlig resten av turen til toppen. Mye vind, noe regn, >>>

Map    

Dumhøe

Date:
28.07.2021
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
2:25h
Distance:
9.9km

Rask rundtur på en fridag. Denne turen kan anbefales på det sterkeste! Flott utsikt på toppene og fint turterreng. Fra Dumhøe er det noe sva og må omgås deretter. Renna som også er avbildet i rapporten er muligens eneste vei ned dette veien. Denne er på det bratteste relativt langt ned. Her er det også fuktig. Returen preges i stor grad av sva og skjulte bratte sva-skrenter. Kan derfor være utfordrende. Flott terreng! Spennende å se på grottene, disse må utforskes en dag!

Map