Archive - Date

Collected lists

Favourite peaks

Facebook

Skavegga

Date:
23.12.2019
Characteristic:
Hike
Duration:
3:00h
Distance:
13.1km

Startet på Utvikfjellet og gikk opp under alpinanlegget. Harde snøforhold, men lite snø til fornuftig bruk av ski. Noe gjennomslagsføre oppe på platået, men helt greit. Flott ettermiddag på toppen av Skavegga, ikke et menneske å se. Sjefen var fornøyd. Blåfjellet så ut til å ha OK føre til steinski, så dette kan bli et prosjekt i romjula. Herlig å se kulda ligge å bukte seg nede i dalen, mens svake varmegrader og kveldssol bidra til fin atmosfære på fjellet.

Map    

Fossheimstøylen

Date:
26.12.2019
Characteristic:
Hike
Duration:
1:30h
Distance:
6.0km

Planen var opprinnelig toppride nord for Myklebustbreen, men tjukk tåke enda turplanene. Hadde rett og slett ikke ork eller lyst til å utforske denne rekka i grøttåke når utsikten er høyst sannsynlig helt fantastisk over Nordfjorden. La skia igjen hjemme og tok med Rambo for å tusle opp til Fossheimstøylen. Noe is under et ferskt snølag så såpeglatt enkelte partier. Fint opp traktorveien, men totalt whiteout som forventa på toppen. Samme vei ned igjen, rolig kort dag. Bra jobba Rambo!

Map    

Storlogpiken

Date:
27.12.2019
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
7:00h
Distance:
16.0km

Etter gårsdagens nedtur værmessig med grøttåke var håpet om at varslet om skyfrihimmel og sol skulle holde seg denne dagen. Sammen med Anders og Elin ble vi enige om å ta med skia inn til Myklebustdalen og videre opp til Fossheimstøylen med håp om å finne noen fin kjøresnø. I 8 tiden kjørte vi bilen fra Byrkjelo og innover Myklebustdalen. Silhuetten fra Geitenykjen og Snønipa i det vakre morgenlyset ga raskt indikasjoner om at dagens vær skulle bli en innertier. Vi parkerte bilen ved grendehuset i Myklebustdalen og satt skiene på sekken. Omtrent ikke snø her nede i dalen, men et solid lag av rim og frost ga en herlig atmosfære. Fra parkeringen fulgte vi grusveien som leder oppover mot Fossheimstøylen i herlige kulisser. Tempoet var bra og det føltes godt å være på tur denne >>>

Map