Archive - Date

Collected lists

Favourite peaks

Facebook

Falketind+ Stølsnostindene FT

Date:
01.08.2019
Characteristic:
Alpine trip
Distance:
15.0km

Føringstur til Falketind og Stølsnostindene via Pionerruta for Jotunheimen Arrangement. Heidi og Lars-Erik stilte som gjester, og været var helt knall, med blå himmel og knall sol. Startet 05.00 fra Tyinholmen for å være først ute i løypa, i og med at det kom til å bli folksomt. Dette var Heidis første tur med tau, sikring, stegjern og bre, mens Lars-Erik hadde en imponerende CV fra tidligere. Begge klarte seg meget bra og nådde toppen av Falketind etter ca 4.5 timer. Tok med oss Stølsnostindene via hesteskoen rundt breen. Folksomt og noe kø ned pionerruta, men alt i alt en herlig dag i fjellet. Takk for turen Heidi og Lars-Erik!

Map    

Falketind FT

Date:
02.08.2019
Characteristic:
Alpine trip
Distance:
8.0km

Enda en dag på Falketind i kjempevær! Var bare å nyte turen og kose seg. Sprek gruppe med Svein Ragnar og gjengen. Svein Ragnar og Anne Marthe var kjente fjes fra Uranostraversen fra i fjor så det var hyggelig med et gjensyn. Gikk i fint tempo opp til breen og videre over denne. Startet som vanlig grytidlig så var først oppe på toppen av samtlige før varmen tok fullstendig overhånd. På veien ned møtte vi flere taulag som skulle opp på Falken, så det ble en fin time nede på sofahjørnet. Takk for en fin dag i fjellet!

Map    

Store Austanbotntinden FT

Date:
03.08.2019
Characteristic:
Alpine trip
Duration:
10:00h
Distance:
9.5km

Føringstur for Jotunheimen Arrangement sammen med Charlotte og Hege. Stabilt høytrykk i Hurrungane nå, så i og med at det var Lørdag regnet jeg med at det kom til å bli folksomt. Startet derfor fra Turtagrø halv 4 for å være først opp, og ha god tid ned svaene før mengdene av eventyrlystne tindebestigere ankom. Bortsett fra et privatlag som var ca 1 time bak oss, var vi helt alene. Nøt toppen i fred og kom oss nesten helt ned svaene før flere lag startet på klyvingen. Nestenulykke på vei hjem da to stein med 10 sekunders mellomrom sneiet hodet da jeg firte ned gjestene mine på vei mot Vestre, håpløst. Satt oss på Vestre og nøt kaoset som utspillet seg oppover svaene, maur på ei snor. Takk for turen Charlotte og Hege!

Map    

Kort tur til Dumhøeplatået

Date:
04.08.2019
Map    

Uranostraversen FT

Date:
09.08.2019
Characteristic:
Alpine trip
Duration:
12:00h
Distance:
16.0km

Flott føringstur for Jotunheimen Arrangement med Monica, Siri, Thomas og Thor Rikard. Alle hadde til felles at de hadde enten snudd eller ikke startet turen året før. Veldig artig at vi fikk en lite værvindu mellom regnværsdagene. Turen over eggen var flott og tok med Slingsbytinden før breen. Takk for en fin dag i fjellet!

Map    

Falketind FT

Date:
10.08.2019
Characteristic:
Alpine trip
Duration:
8:00h
Distance:
8.0km

Føringstur for Jotunheimen Arrangement til Falketind med Jan Petter, Karsten, Jørgen og Raymond. Mye regn og vindstyrke ca 17 m/s gjorde turen utfordrende og artig! Herlig gjenforening med Jan Petter og Karsten som var med meg på Uranostraversen året før. Tok pionerruta opp og ned, med nedtur via Stølsnosbreen som en alternativ plan B. Greit med en plan B klar i og med at dette var Jørgen og Raymonds første alpine tur med tau og sikring. De klarte seg meget bra! Til tross for null sikt og til tider ufyselig vær var stemningen mega hele veien! Takk for turen!

Map    

Skardstinden FT

Date:
11.08.2019
Characteristic:
Alpine trip
Duration:
10:30h
Distance:
14.0km

Føringstur til Skardstinden for Jotunheimen Arrangement med samleren Cecilie og nybegynneren Rune. Tok med oss Dumhøene og heretter Skardstinden og Nåle. Tåke og yr preget turen opp, mens det var opphold, sikt og glødt av sol på vei hjem. Cecilie hadde jeg med på Hellstugutraversen tidligere i år mens Rune var helt fersk med fjellturer hvor tau og sikring var inkludert. Tusen takk for en flott dag i fjellet!

Map    

Torfinnsbu innmarsj

Date:
16.08.2019
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
6:00h
Distance:
21.0km

Føringshelg for Jotunheimen Arrangement med Torfinnsbu som base, dessverre ikke Torfinnstindene denne gangen. Tok innmarsjen via Dnt-stien som fører opp til Rasletinden. Gikk av denne og inn i Steindalen. Grov ur opp her, men finere jo nærmere man kommer tjernet. Opp på ryggen herfra og videre mot Mugna. Avstikker til Munken, og så hele ryggen ut mot Kalvehøgdene. Enkelt og ingen vanskeligheter her. Flott utsyn til mye herfra, tross beskjeden høyde! Videre opp til Nødre Kalveholstinden, for sistnevnte trengte en recon før Lørdagen.Godt vardet ned fra denne og stort sett gress hele veien ned. Overnattingssekk så litt tung sekk og dårlig dagsform, men ellers en flott tur!

Map    

Nordre Kalvehølotinden FT

Date:
17.08.2019
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
4:00h

Føringstur til Nordre Kalvehølotinden med 3 gjester i regi av Jotunheimen Arrangement. Været var 30mm regn og noe vind nede ved Torfinnsbu. Noen valgte heller en tur inn i den frodige Svartdalen for å se nærmere på fangstgropene her. Etter 20 minutter var vi gjennomvåte og holdt et jevnt tempo for å holde på varmen. Oppover lia gikk ferden på gress og enkelte steinpartier. Oppe på 1500 m etter omgåelse rundt den flotte røde hammeren smalt vinden inn med full styrke på ca 16m/s. Ufyselig og ikke minst var tåka tett som grøt. Ved 1700m samlet jeg gruppa og tok opp alternativet om å snu, for her var absolutt alle poenger med turen borte, bortsett fra å bestige toppen som prinsipp og for å hate enda mer. Gruppa var gjennomvåt til skinnet og kalde spesielt på hendene. Det viste >>>

Map    

Leirungskampen

Date:
18.08.2019
Characteristic:
Alpine trip
Distance:
16.1km

Tung start på dagen Etter en lang og morsom kveld på Torfinnsbu lørdag kveld, med mye akevitt og andre godsaker, brukte jeg noen minutter i å kikke litt på Leirungskampen og veien videre mot Vestre Kalvehøgde. Fant ut at dette kunne være en fin rask tur før båten gikk fra Torfinnsbu halv 1. Våknet i halv 4 draget, og stussa over at Christian, som skulle på Torfinnstraversen med en gjeng, ikke hadde stått opp. Skjønte at klokka ikke var så alt for mye så prøvde å sovne igjen. Sto opp halv 5 og kasta i meg noe frokost før jeg traska oppover stien mot Svartdalen. Flott skue over Bygdin, og det var såpass mørkt at lyktene til Christians gruppe syntes godt oppover lia. Satt opp farten og trasket innover dalen. Fine farger på fjellene rundt, men småsur vind gjorde tilværelsen >>>

Map