Snevert forsøk på basecamp i Koldedalen (12.06.2020)


Start point Tyinoset (1,099m)
Endpoint Tyinoset (986m)
Characteristic Backcountry skiing
Duration 1h 42min
Distance 2.7km
Vertical meters 59m
GPS

Pulk og god stemning men...

Kjørte opp til Tyin sammen med Eline grytidlig fra Hokksund. Planen var å dra med seg masse mat, klatreutstyr, luksus og hele kaffeslabberaset i pulken. Yr hadde meldt knall vær hele helga så det var bare å banke på fjellski til tross for at vi snakker juni. Eline fikk låne et par ski av ei svært hyggelig dame på Intersport Filefjell(Tusen takk!!) med forbehold om at størrelsen var i det største laget.

Tusla bortover langs Tyin fra Tyinoset. Isen var håpløs og dermed uaktuell. Langs kanten var det noe snø, men det har smeltet helt sinnsykt siste uka. Kom oss et stykke bortover før elva flommet over sine bredder. Alternativet var å bære pulk og ski over to runder, 500 m x2. Vi fant ut at dette var over hva vi faktisk ville og gadd og tja alt, det virket temmelig usikkert lengre bortover og. Vi droppet derfor dette og tuslet tilbake. Det kan og nevnes at Eline tråkka over x antall ganger pga gamle håndballskader og en skisko av kolossale dimensjoner. Videre fikk nok Eline også gyldne erfaringer med at en pulk kan fort være en test for et parforhold, sto med glans fant vi ut...

Tilbake gikk det fint. Fikk lurt av skiskoene på Elines vonde ankler og fant ut at turistkjøring til Øvre Årdal og videre mot Turtagrø var en god plan B.

Noen bilder

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.