Archive - Date

Collected lists

Hagarunden

Date:
22.08.2022
Characteristic:
Bike trip - road
Distance:
24.7km
Map    

Kjølen

Date:
20.08.2022
Distance:
10.7km

Map    

Skuruberget

Date:
04.08.2022
Characteristic:
Hike
Distance:
0.2km

Så på kartet at dette var bare et steinkast av en tur dersom jeg kunne kjøre helt opp til Øverjordet. Sto merket privat vei fra hovedveien, men jeg kjørte likevel opp til gården som viste seg å være en roteplass uten like, med masse skrap/søppel spredt rundt overalt, meste parten gamle biler, traktiorer og andre maskiner. Jeg så etter folk for å høre om det var greit at jeg sto der noen minutter, men ingen levende sjel å se. Lot Mille ligge i bilen og gikk raskt bort til toppen der den lille koia sto, og her lå det flere bilvrak inni skogen. Fikk en litt uggen følelse av hele plassen, men likevel fornøyd med en pf100 til i dag.

Map    

Høgknøsen

Date:
04.08.2022
Characteristic:
Hike
Distance:
4.2km

Jeg kjørte opp Kynnstadvegen til vinterparkeringen, og selv om det sto skilt at veien var stengt tok jeg sjansen på å kjøre videre til jeg kom ut på Renosveien som jeg egentlig burde valgt (bomvei som jeg betalte når jeg kjørte ut der). Kjørte opp til venstre tredje avkjøring etter Høkmyra. Tok det pent med min Proace da det var litt forhøyning i midten av veien, som ledet opp til to hytter og en gammel traktor, som ikke så ut til å være mye i bruk. Her startet blåmerket trase neste til toppen. Valgte meg ut Høgknøsen i dag både pga pf, at jeg mente å ha lest at toppen hadde bra utsikt og at det var sti nesten til toppen. Utsikten viste seg ikke å stemme da det var en ordinær skogstopp. Er nok jeg som blander sammen med en annen topp i Elverum. Det var uansett en fin og >>>

Map    

Kletten i Stor-Elvdal

Date:
04.08.2022
Distance:
0.5km

På vei hjem fra hytta i Osen så jeg etter enkle pf100 topper da jeg tenkte å ikke komme hjem så sent denne gangen. Valgte meg ut Kletten, ca en mil nord for Rena, selv om dette var en liten omvei. Her så det ut til at jeg kunne kjøre neste til toppen. Valgte første mulig oppkjøring fra fjellveien og her var det bratt, pukket og kulete og anbefales ikke uten en firehjulstrekker med god bakkeklarering. Men jeg tok det forsiktig og kom meg opp. Ned igjen kjørte jeg jeg rundt Syljubekkoia hvor veien var fin hele strekningen og tok heller ikke mange minuttene. Selve toppen var gjort på et kvarter. Men regnet som hadde kommet i løpet av gårdagen og natta gjorde at jeg raskt ble våt i lyngen.

Map    

Moldbergkampen og Granåsen, Åmot pf10

Date:
03.08.2022
Characteristic:
Hike
Distance:
5.3km

Fin liten tur på Osens vestsiden nær kommunegrensen til Trysil og ikke langt fra hytta til Jompus. Rakk til bilen før det verste regnet, men greit med skogen i dag som det blåste godt.

Map    

Hammersenget, Åmot pf 10

Date:
02.08.2022
Characteristic:
Hike
Distance:
0.5km

Map    

Vest for Hestediket, Åmot pf10

Date:
02.08.2022
Characteristic:
Hike
Distance:
0.3km

Map    

Vest for Veslgjettjennet, Åmot pf10

Date:
02.08.2022
Characteristic:
Hike
Distance:
0.2km

Map    

Rødfjellet

Date:
02.08.2022
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
4.1km

På hjem fra Gråhøgda lette jeg etter noen lette tilgjengelige pf100-topper med kort gåavstand. Valget falt på Rødfjellet som var merket med sti helt til toppen. Grei vei bortsett fra siste km som helt bør kjøres med en SUV eller liknende, men med forsiktigkjøring gikk det fint bort til merket P-lomme og stistart. De første 4-500 m var stien veldig fint. Men plustselig på første myra forsvant stien til venstre for kartmerket sti og jeg ble litt usikker på om stien egentlig går lenger til venstre. Valgte å gå ut i terrenget og følge sånn noenlunde kartmerket sti mot toppen. Det var greit, men tungt å gå i lyngen oppover og denne turen ble derfor betydelig tyngre enn forventet. Gikk først bort til masta på sørsiden av ryggen, og ruslet langs ryggen opp til toppunktet. Som >>>

Map