Archive - Date

Collected lists

Skøyenåsen

Date:
29.11.2020
Distance:
4.0km

Snart ferdigbygd gapahuk 600 m langs vegen fra p-plass. Bålplass rett under toppen. Det er 4 slike jernfester på toppen, trolig rester etter et tårn Utsikt mot Årnes fra uferdig gapahuk. Påbegynt gapahuk som kan bli en fin plass - der jeg snudde på turen.

Map    

Dragsjøhytta

Date:
28.11.2020
Characteristic:
Jogging
Distance:
6.3km
Map    

Skøyenåsen og Vennevålshøgda

Date:
25.11.2020
Distance:
3.6km

Fin ettermiddagstur til småtopper i Nes. Fulgte flere stier som ikke står på kartet

Map    

Kaffeberget

Date:
22.11.2020
Characteristic:
Hike
Distance:
3.7km

Parkerte langs Rakeievegen nedenfor Bjørndal og gikk oppover veien. Gikk videre gjennom skogen og skar mot venstre og etter hvert inn på stien. Burde gått rett til venstre fra Bjørndal. På vei ned fulgte jeg blåmerket sti rett ned til Rakeievegen. Flott på Bjørndalen. Mille skal alltid på toppen av steiner og hauger. Blåmerket sti som ble fulgt et stykke oppover og skar deretter til høyre mot toppen. Toppområdet som ikke var noe entydig punkt Gikk videre nordover fra toppen korteste vei mot blåmerket sti, og det var et vakkert og fløyelsmykt moseteppe i hellingen

Map    

Nipkollen

Date:
21.11.2020
Characteristic:
Hike
Distance:
5.5km

Map    

Rustadkampen

Date:
21.11.2020
Characteristic:
Hike
Distance:
3.1km

42 min opp og 22 min ned med en mer direkte og mye bedre rute.

Map    

Gåsebrenna, Akershus PF100

Date:
20.11.2020
Characteristic:
Hike
Distance:
4.7km

Ettermiddagstur til Akershus PF 100. Ble mørkt men litt snø lyste opp suste biten tilbake til veien.

Map    

Oslotopper

Date:
18.11.2020
Characteristic:
Bike trip - mixed
Distance:
34.7km

Sykkeltur til sentrumsnære småhauger i Oslo for å fylle på listen "Alle topper Oslo" Overraskende bratte hauger, hvorav flere med fin utsikt. Hengsåsen på Bygdøy, meget gjørmete sti over åsen Clausåsen på Bygdøy, vakkert over Oscarshall Herbern Lille ved hjelp av taubåt, parkerte sykkelen ved brygga. Uranienborgparken, like bak Uranienborg kirke Tørtberg i Vigelandsparken, ser ut som punktet litt lenger bort på høyden er noe høyere. Korpehaugen ved Fagerborg kirke Blåsen ved Fagerborg kirke St.Hanshaugen over og under. Flott utsikt nedover mot byen Eikeskogen Lunden på Tåsen. Lettest inngang til den vakre lunden er på nedsiden av Bakkehaugen kirke, der jeg kom ut av lunden.

Map     2 comments

Nynabben Eidsvoll pf 100

Date:
16.11.2020
Characteristic:
Hike
Distance:
3.2km

Rakk en liten topptur til en av Akershus PF100 mellom regnbygene. Litt yr men ellers greit, og godt i Le hele veien for vinden. Med godt tempo (og høy puls) var det heller ikke vanskelig å holde varmen,. Ikke overraskende var det flere gode utkikkspunkter på turen. Nabbhuken Flott unikt fra Nabbhuken Fin sti videre fra Nabbhuken Flere utkikkspunkter på lenger opp På toppen Toppunktet. Bolten på toppen Litt unikt mellom trærne fra toppen også.

Map    

Mellomkollen m fl

Date:
14.11.2020
Characteristic:
Hike
Distance:
12.8km

En flott tur i for meg nytt terreng. Mye folk i marka denne dagen, men gikk likevel aldri i kø. Desidert mest folk i det østlige området. Overraskende mye terreng og bratte skrenter/stup. Best utsikt fra Øyungskollen og utsiktspunktet nedenfor Gaupekollen. Sistnevnte med utsikt ut over fjorden. Bildet over og under er på vei oppover ryggen til Furumokollen Øyungen fra Øyungskollen. Øyungskollen Sellanrå turisthytte (ikke DNT-hytte) Tømtehyttene som er DNT-hytter. Her dreiv en guttegjeng og ryddet seg ut etter overnatting og jeg tok matpause. Mellomkollen, dagens hovedtopp var ingen stor attraksjon, men fikk med meg litt klyving fra stien ved å velge en direkterute opp til toppen. Midtkollen Gladlihaugene Gaupekollen, hvor jeg gav litt informasjon til mor og sønn om videre veivalg De neste >>>

Map