Archive - Date

Collected lists

Skitur til Målia

Date:
29.12.2021
Characteristic:
Cross-country skiing
Duration:
2:10h
Distance:
24.3km

Skitur aleine medan Kristine hadde besøk av ei venninne. Framleis litt lite snø, men temmeleg godt skiføre likevel.

Map    

Rindåsen og Kinnkølen

Date:
27.12.2021
Characteristic:
Cross-country skiing
Duration:
2:00h
Distance:
12.3km

Johannes, pappa, Kristine og eg drog opp på Rindåsen, da løypekøyraren hadde køyrd opp løyper dagen før. Det var flotte skiforhald på vegane, men litt for lite snø i løypane som går i terrenget. Kristine, pappa og eg gjekk oppom toppunktet på Rindåsen, og vi brøyta opp løype til Kinnkølen. Flott vêr. Utsikta ser ein lite av på Kinnkølen, men på Rindåsen og på Kinna er det flotte utsiktpunkt.

Map    

Prestkjerringa

Date:
25.12.2021
Characteristic:
Cross-country skiing
Duration:
3:10h
Distance:
20.0km

Skitur frå Værskei med pappa. Lite snø i fjellet, og lite skiløyper. Vi gjekk skiløypa frå Værskei til Nysetra. Derifrå brøyta vi til Prestkjerringa. Vi sank litt i laussnøen, og det var mykje kratt, men det var eigentleg greitt og fint å gå. Vi gjekk over Gammelhans og Myssmørhelje til Prestkjerringa, men vi gjekk ikkje oppom dei på returen. Oppe på Prestkjerringa møtte vi på eit par som hadde gått på truger frå Flugstadsetra. Flott vêr, og ikkje så mykje vind som det var spådd.

Map    

Skitur til Hærfjellet

Date:
24.12.2021
Characteristic:
Cross-country skiing
Duration:
1:33h
Distance:
15.3km

Skitur frå Værskei med Johannes og pappa. Lite snø i fjellet, så det er få løyper som er køyrd. Vi gjekk frå Værskei og ned til Staumseterkrysset, og opp til Nysetervegen. Den gjekk vi inn til Nysetra, før vi snudde og gjekk til bommen. På turen attende gjekk vi oppom Hærfjellet, ikkje dei beste forhald opp dit, men det gjekk greitt. Flott vêr for skitur.

Map    

Skitur på Rokosjøen

Date:
23.12.2021
Characteristic:
Cross-country skiing
Duration:
1:36h
Distance:
14.4km

Skitur med Kristine på veldig flotte scooterspor på Rokosjøen. Flott vêr.

Map    

Bangsberget

Date:
13.11.2021
Distance:
8.1km

Tur til Bangsberget på Nes med Kristine. Vi var der også på sommeren i 2016, men da gjekk vi berre til den raude nåla, og ikkje til utkikkspunktet. Denne gongen gjekk vi bortom utkikspunktet, der var det veldig flott utsikt utover Mjøsa. Litt snø, og ganske glatt på vegen oppover til toppen.

Map    

Tur til Bronkeberget i Elverum

Date:
06.11.2021
Distance:
2.6km

Tur i Elverum med Kristine. Vi køyrde inn bomvegen ved Karlstad gård på austsida av Glomma. Grei grusveg innover. Vi parkerte i vegkanten der vegen inn til Fisketjennskoia tok av. Oppover klarte vi delvis å følgje råket, men det var ikkje mykje til råk. Halvvegs opp i sida gjekk vi rett opp mot høgaste punkt. På turen ned gjekk vi bortom det nordlege trig.punktet. Nedover fann vi ikkje råket i det heile tatt, men like greitt å gå der vi gjekk ned som der vi gjekk opp. Ingen høydare av ein tur.

Map    

Tur til Tøbustilfallet

Date:
23.10.2021
Distance:
6.1km

Tur fra St. Olav saman med Kristine. Kristine og eg køyrde inn til St. Olav for å hente bilen min, som sto parkert der etter at eg hadde vore på jobbfest der kvelden før. Vi ville kombinere bilturen med ein fottur, og valet fall på Tørbustilfallet. Vi gjekk nedover bilvegen til Tørbustilen. Bommen der var ikkje stengd, så vi hadde kunne køyrd om vi ville det. Fint råk til fossen frå Tørbustilen. Fossen var eit flott skue. Fin tur.

Map    

Blåenga

Date:
15.10.2021
Distance:
8.8km

Topptur og stolpejakt med Kristine. Vi parkerte på ein parkeringsplass like ved der råket med den første stolpen tok av. Vi følgde så bra råk oppover. Litt uten råk, da råket ikkje var teikna inn riktig på kartet, men greitt nok terreng å gå i. Vi gjekk også uten råk langs Blåengstjerna, for å slippe mykje opp og ned. Derifrå vart det stort sett bra råk. Koseleg hytte på toppen, og fin utsikt frå tårnet.

Map    

Målia

Date:
25.09.2021
Distance:
7.4km

Tur til Målia i flott haustvêr. Vi gjekk i frå parkeringa ved Kveådammen. Derifrå var det godt råk, med klopper de blauteste stadane. Vi kom for seint til Målia for å få kjøpt noko på kafeen. Flott utsikt frå Målifjellet.

Map