Archive - Date

Collected lists

Vågskardsfjellet og Skjellbreidskampen

Date:
27.08.2016

Tur sammen med Kristine og pappa. Parkerte ved parkeringen på Vågskard. Derifra gikk vi opp på Midtre Vågskardfjellet og videre til Vågskardfjellet. Deretter gikk vi mot Skjellbreidskampen. Mye kratt før vi kom inn på råk etter Nuptjønnhaugen. Opp på Skjellbreidskampen og ned til Skjellbreidsbua. Derifra fulgte vi DNTråket tilbake mot bilen, men mistet det undervegs, og det ble enda mer krattgåing. En fin tur i bra vær, med litt regn rundt oss og på bilturen, men ikke noe regn på oss.

Map    

Tur i Moelv

Date:
26.08.2016

Tur med Kristine. Stoppet og gikk to turer i Moelv på veg til Gausdal fra Hamar. Vi stoppet først på parkeringsplassen ved Haug og gikk på Vardeberget og Vardåsbua. Deretter kjørte vi til Kløvstad og gikk på Biskopåsen.

Map    

Engulvsfjellet og Hemmelfjellet

Date:
24.08.2016

Tur med Kristine. Vi kjørte fra Hamar til Rena og videre mot Skramstadsætra, tok av fra den vegen og kjørte bomvegen (50 kr) til Kløvstadsætra. Parkerte i vegkanten der. Derifra gikk vi råket rett opp på Engulvsfjellet. Videre ned forbi Pålstjennet og over Granfjellet uten å finne noe toppunkt der. Fulgte så råket ned i Skynndalen. Derifra opp på Hemmelfjellet. Vi hadde sett på kartet at det skulle være et råk opp der, men det fant vi ikke, så vi gikk rett opp skogen. Var først bortom det ikke-eksisterende toppunktet på Gilderåsen, før vi gikk på Hemmelfjellet. Videre til Dølfjellet, som jeg har gått like ved siden av noen ganger på ski. Derifra gikk vi ganske rett øst gjennom skogen uten råk tilbake til vegen og bilen. Plukket med oss halvannen kilo molte på turen.

Map    

Hamar

Date:
21.08.2016
Map    

Skogstopper i Ringsaker

Date:
20.08.2016

Tur med Kristine. Det ble mye bilkjøring på denne turen, litt mer enn nødvendig da vi kjørte feil flere ganger. Etter turen måtte vi kontrollere GPSsporene for å se om vi faktisk hadde vært på alle toppene, og det hadde vi. Det ble totalt fem gåturer og fem topper på denne turen. Tur 1: Kort tur fra parkeringsplassen på Åsen til Bangsbergskampen. Tur 2: Litt lengre tur til Solbergåsen fra ei hytte før Håvålsrudstua sør for toppen. Tur 3: Veldig kort tur opp til Trostberget. Tur 4: Meget kort tur til Leinetoppen fra Leine. Tur 5: Kort tur til Storsvehøgda fra bilvegen til Storsvea.

Map    

Nonstjønnkampen og Risåhøgda

Date:
14.08.2016

Tur med Kristine. Vi parkerte på Revsjøen og gikk råket mot Nonstjønnkampen. På vegen dit var vi oppom Langråkahaugen, Prestkampen, Nonstjønnhaugen og Søre Nonstjønnskampen. Ned fra Nonstjønnkampen gikk vi nordover i retning Vestmjøs. Fint å gå til å begynne med, etterhvert veldig mye kratt. Matpause på stranda ved Vestmjøs. Videre opp på Vestmjøshaugen og til Risåhøgda. Gikk over de to sørtoppene og fulgte Storkvelvburåket tilbake til Revsjøen. En fin tur i bra vær. Vi utbedret vardene på flere av småtoppene og bygget to nye toppvarder. På bilturen hjem stoppet vi og gikk på Vetafjellet.

Map    

Gausdal Norefjell

Date:
13.08.2016
Characteristic:
Hillwalk

Tur sammen med Kristine og pappa med mye bilkjøring og fire småturer. Vi kjørte inn Per Gynt-vegen og parkerte øverst i Dørdalen. Kort tur opp på Dørdalsknappen. Kjørte tilbake og parkerte ved avkjøringa til Fyksesætra og gikk på Ørnkampen, Kristianvarden og Vestre Slagsfjellet. Kjørte tilbake til Skei, tok av mot Austli og parkerte på Trisnippsætra og gikk opp på Kyrakampen. Avsluttet turen med å kjøre inn Torsdalen til Gamledalen og gikk på Prestkampen. Fine turer i litt surt og kaldt vær.

Map    

Monte Baldo

Date:
07.08.2016
Characteristic:
Hillwalk

Ferietur i Italia med Kristine. Vi var først i Milano, så ved Gardasjøen og til slutt i Venezia. Da vi kom til Sirmione ved Gardasjøen fant vi ut det gikk ann å gå på fjelltur i 2000 meters høyde. Vi sto opp tidlig på morgenen og spiste frokost før vi gikk ut til båtkaia og tok en halvannentimes båtferje til Malcesine. Derifra bar det med gondol opp til Monte Baldo. Vi sto i gondolkø i omtrent halvannen time. Oppe på Monte Baldo (ca. 1750) var det fantastisk utsikt i alle retninger; ned mot Gardasjøen, nordvest mot Alpene, nordøst mot Dolomittene og sørover Monte Baldo. Vi måtte rekke båten tilbake til Sirmione, så vi hadde ikke så god tid på fjellturen vår. Vi gikk i vegen med Cima Valdritta som mål, men måtte desverre innse at tiden ikke strakk til og vi måtte snu >>>

Map