Archive - Date

Collected lists

Skåbufjell

Date:
31.08.2014
Characteristic:
Hillwalk

Tur sammen med pappa. Parkerte ved Holslåsetrin sør for Skåbu. Derifra gikk vi opp på Skardfjellet og videre til Murudalssetrin og opp på Gråhø. Samme veg tilbake. På turen tilbake stopet vi mellom Olstapp-demningen og Ruten og gikk opp på Eldbjørshaugen; en kort tur. Skardfjellet hadde et fint toppunkt med utsiktstavle, men vi så ingenting. Dårlig vær hele dagen. Gråhø var bare en vidde.

Map    

Utsikten, Skjeneggen og Hundeknappen

Date:
10.08.2014
Characteristic:
Hillwalk

Siste dagstur på Eidbugardsferien. Vi tenkte på Uranostind, men på grunn av mye vind bestemte vi oss for en kortere tur på andre siden av Bygdin. Vi gikk opp på Utsikten og videre til Skjenegge. Derfra gikk vi ned i Vennisstøldalen og opp på Hundeknappen. Gikk oppom den vesle Vennisstøldalshaugen på veg ned igjen til Eidsbugarden. Det blåste en del på turen, men ellers var det sol og fint vær.

Map    

Langeskavltind

Date:
09.08.2014
Characteristic:
Hillwalk

Andre dagstur fra Eidsbugarden og Langeskavltinden var målet for turen. Vi gikk i vegen rett før halv ni i fint vær, men en del vind. Vi fulgte Skogadalsbø-stien opp til Sløtafjellet før vi tok av mot høyde 1552. Gikk videre over høyde 1740 til Langeskavlen og videre til Langeskavltind. Litt overskyet på toppen og ganske kraftig vind. Gikk samme veg tilbake, men gikk oppom Sløtafjellet Vest.

Map    

Falketind og Stølsnostind

Date:
08.08.2014
Characteristic:
Alpine trip

Pappa, Johannes og jeg kjørte fra Eidsbugarden til bommen i Koldedalen. Derifra gikk vi inn Morka-Koldedalen og normalruta opp til Falketind. Gikk på øversiden av snøfonna ved Tredjevannet, og svaene opp fra Andrevannet var tørre og fine. Gikk et stykke på Stølsnosbreen opp til ryggen mellom Falketind og Stølsnostind. Der satte vi fra oss sekkene før vi gikk opp på toppen. Nede igjen ved sekkene gikk vi ryggen via Austre og Midtre til Stølsnostind. Litt klyving ned i fra Midtre. Satte fra oss sekkene i skaret før vi gikk den lette og fine ryggen opp til Stølsnostinden. Ned igjen prøvde vi oss på breen på nordsiden av skaret, den var fin å gå ned. Men etter breen ble det våte og bratte sva vi ikke kunne gå ned. Vi fant etterhvert en nedstigning mot nordvest og kom oss ned >>>

Map    

Grindane

Date:
07.08.2014
Characteristic:
Hillwalk

Reiste fra Gausdal torsdag ettermiddag til langhelg på Eidsbugarden. På vegen hadde vi tenkt en tur oppom Grindane. Vi kjørte bomvegen fra Vang til Helin og videre inn Smådalen, der parkerte vi på parkeringsplassen der vegen svinger sørover. Relativt kort, men bratt opp til Grindane derifra. Gikk oppom Belgjinøse på veg ned igjen. Reiste så videre til Eidsbugarden hvor vi møtte Johannes.

Map    

Grøtåshaugen

Date:
06.08.2014
Characteristic:
Bike trip - mixed
Map