Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Nydelig tur til Leriungskampen, ink kommentar til rutebeskr.

Date:
22.07.2021

Nydelig tur sammen med Line! Vi tok båten inn til Torfinnsbu, og gikk samme dag opp på Leirungskampen. Kira syntes det var utfordrende med all ur, men mestret det meget bra på vei ned. Line og Kira slappet av i sola på N2 i mens jeg kløv rund på de andre toppene. Avsluttet dagen med overnatting i lavvo et stykke unna Torfinnsbu. Kommentar til ruten: Leste beskrivelsen av turen her på peakbook før turen, fikk et inntrykk av en høyere vanskelighetsgrad enn det jeg føler er riktig for turen. På vei ut til Leirungskalven gikk jeg litt ned i vestflanken her og der, men fant fort ut at det var artigere å følge ryggen som er fast og lett. Jeg kløv langs eggen hele veien tilbake i fra Leirungskalven til jeg igjen sto på N2. 30 min tur retur. Enkelte plasser kan man gå 10 skritt ned i >>>

Map    

Soleibotnen-runda med Leah og Anders

Date:
16.07.2021

Dag 2 i Hurrungane. Var lovet 100% sol og blå himmel av yr, men vi konkluderte med at det måtte være ferie på meteorologene! Vi hadde litt sikt i starten, men det grodde igjen etter hvert. Heldig vis var det mye artig klyveklatring som gjorde turen fin like vel. Klyvingen ned i fra Lauvnosryggen var preget av mye løst, også opp til skaret mellom Nørdre og Store var tilsvarende løst. Opp på Nørdre valgte vi å gå til høyre (øst) med en gang. Her var det en smal men fast hylle som fungerte utmerket. Så et et lite klatreparti i en grunn fjellsprekk for å komme opp på et litt flatere platå, for så og gå en hylleformasjon på vestsiden rund og opp på toppen i fra nord. Resten av turen var krydret med grei klyveklatring, men en del løst! Sikkert lurt med tau hvis det er vått..

Map    

Store Austanbotntinden med Leah, Ingeborg og Eskil

Date:
15.07.2021

Dag en av to i Hurrungane denne flotte sommeruken. Det var egentlig best værmelding for den andre dagen, men det viste seg at det var denne som ble den beste! Da vi kom til parkeringen var toppene skydekte, men like etter vi hadde startet å gå, klarnet det opp. Vi var derfor meget fornøyde med at vi startet såpas sent på dagen. Ingeborg og Trym var meget fornøyde med og nå de vestre toppene, og ville starte å rusle nedover, i mens jeg og Leah fortsatte til store. All klyving gikk egentlig meget greit, men da vi skulle omgå en hammer rett før svaet, gikk vi nok litt for langt ned i siden, for det ble litt rot og knot. Veien tilbake ble gjort mer direkte, og dette var mye bedre.

Map