Archive - Date

Archive - Geography

Collected lists

Flott høsttur på jakt etter pf 100 topper på Vang lista

Date:
24.09.2016
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
6:42h
Distance:
15.5km

Så var det ny runde etter noen fine topper på Vang pf 100 listen. Valget falt på Øyre og Ørnenøse. Kjørte ned fra Tyin til Vang og tok opp til høyre like ette Mjøsvang Kafe og opp Skakadalen. Betalte kr.30,- i ved bommen og kjørte videre inn til Bøastølen. Gikk så rett opp i retning Belgjiflænane/Sauehaugen og fulgte videre ryggen opp til Øyre. Litt sur vind på toppen så det ble kun et kort stopp her. Gikk så videre mot Ørnenøse, vinden løyet litt når vi kom ned i søkket før siste stigning , så her tok vi oss en god matbit før vi tok fatt på 2. og siste topp denne dagen. Flott utsikt , selv om det var litt skyet i dag. På veien tilbake gikk ned til stien langs Jødntjernet og fulgte denne helt tilbake til toppen av Belgjiflænane. Dette er en tur som anbefales !

Map    

Ny pf 100 topp på Vang lista . Galden

Date:
23.09.2016
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
1:33h
Distance:
4.5km

En kort tur på en fredag ettermiddag. Parkerte ved Tyinstølen og fulgte T- stien mot Slettningsbu et lite stykke opp i lia før vi tok av mot Galden i sørlig retning. Surt å kaldt vær så det ble kun et kort stopp på toppen for de obligatoriske bildene.

Map    

Joggetur - Nordnesdalen/ Gravdalsfjellet/

Date:
21.09.2016
Characteristic:
Jogging
Duration:
1:21h
Distance:
11.4km
Map    

Rosendalsalpene og Bjørndalstraversen i joggesko

Date:
18.09.2016
Characteristic:
Alpine trip
Duration:
7:30h
Distance:
22.0km

Endelig sto Rosendalsalpene og Bjørndalstraversen for tur. Med svært gode væremeldinger for denne dagen var ikke Terje vanskelig og be med på tur. Vi dro fra Nesttun kl.07.00 - slik at vi kunne ta fergen kl.08.30 fra Gjermundshavn. Kjørte inn mot Baroniet og videre mot Fossberg og Murabotn, parkert ved en naturlig P-plass et stykke inn på grusveien etter vi hadde passert grinden ved Fossberg. Fulgte så et naturlig tråkk over jorde og etter hvert en fin sti opp i lia langs Reppabekken. Ingen av oss hadde tatt denne turen før, så det ble litt surfing på nettet om sikringsmidler var nødvendig å ta med. Vi ble igrunnen ikke mye klokere av dette, fant alt fra at turen går helt fint uten noe form for sikring og at «erfarne klatrere» måtte virkelig stålsette seg for å komme over uten >>>

Map    

Joggetur-Byfjellene med nye VJ IROCK 2

Date:
14.09.2016
Characteristic:
Jogging
Duration:
1:42h
Distance:
12.0km

Map    

En Kommunetopp og tre topper på Bergen> pf 100 listen

Date:
11.09.2016

Startet turen fra Steinrusta og fulgte merket rute opp. Gikk i et rolig tempo og brukte totalt 1 time t/r inkl. pause på toppen. Etter Kolbeinsvarden kjørte vi ut til Korsneset, parkerte på P plssen lengst ut. Her går det en kjerrevei nordover som starte ved P plasen. Raskeste vei til Veten og Leirvågfjellet er å følge kjerreveien nordover til den begynner å gå nedover igjen. Da har man toppene på hver side av veien. Opp til Veten fulgte vi merket sti , deretter gikk vi ned igjen til kjerreveien og gikk rett opp til Leirvågfjellet, gikk er utenom sti. Gikk opp til Leirvågfjellet fra området hvor man kom ned fra stien til Veten.

Map    

Noen topper på vei hjem fra jobb

Date:
08.09.2016

Kommune toppen i Øygarden har stått lenge på programmet, kjører forbi toppen hver dag på vei til jobb. I dag kom dagen for bestigning av Øygarden sin store stolthet, Blomøyknuten, på hele 74 m.o.h. Gikk opp mellom de to siste husene i retning nord/mot broen. Det hadde nok vært bedre å gått inn veien merket Blomenutåsen og tatt av til høyre et lite stykke inn på veien, hvor det går en sti helt opp til toppen. Gikk denne veien på returene. Bruket ca 20 min på hele turen. Neste topp ut ble Grøntua, kjørte opp til Brønndalen og parkerte like bortenfor snuplassen for bussene, Gikk rett opp fra sør, like ved snuplass. Denne turen gikk unna på 14 minutter. Til slutt ble det en løpetur opp på Lyderhorn, en treningsøkt som jeg tar i ny og ne på veien hjem fra jobb. Løp opp fra >>>

Map    

Hausdalshorga (784m) - Austfjellet-Vigrane

Date:
04.09.2016
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
4:19h
Distance:
11.6km

Endelig en dag med skikkelig sol og varme. Kjørte opp til toppen av Bontveit, parkerte ved fe- risten. Turen gikk opp til Hausdalshorga fra syd, nådde toppen etter ca 1 timer og 15 minutter. Tok oss en god pause i det fine været. Gikk så videre nordover til Austfjellet og så returnerte vi via eggen "Vigrane" Takk for turen Marianne !

Map    

Joggetur - Laksevåghytten/ Kanadaskogen

Date:
03.09.2016
Characteristic:
Jogging
Duration:
1:07h
Distance:
9.1km
Map    

Team Building i Lofthus - Dronningstien

Date:
02.09.2016
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
7:37h
Distance:
16.0km
Map