Archive - Date

Archive - Activity

Peakbook-Friends

Collected lists

De Sørlige Smørstabbtindane

Date:
28.05.2017
Distance:
20.0km

På bandet ved foten av Søraustre Smørstabbtinden. På Søraustre Smørstabbtinden. Sokse og Storebjørn i bakgrunnen. Mot blant annet Stetind. Mot blant annet Stetind. Gravdalstinden i bakgrunnen. Utsikt mot Kalven, Store Smørstabbtinden, Skeie, Sokse og Storebjørn. Storebjørn ruver i bakgrunnen Man ser blant annet Stetind og Kyrkja. Øst for Søre Smørstabbtinden. Bildet nr 2 øverste rekke: Marit med Sørvestre Smørstabbtinden i bakgrunnen. Bildet nr 3 øverste rekke: Marit på Søre Smørstabbtinden med Gravdalstinden bak. Bildet nr 2 nederste rekke: Kalven, Store Smørstabbtinden, Skeie, Sokse og Storebjørn. Bildet nr 4 nederste rekke: Fra Sørvestre Smørstabbtinden med Gravdalstinden i bakgrunnen. Søndagen startet ikke helt lovende. Det var værmessig veldig usikkert hvordan dagen skulle >>>

Map    

Topp nr 300 - Sokse Ø2

Date:
27.05.2017
Distance:
42.4km

Marit på Smørstabbrean med Hurrungane og Fanaråken i bakgrunnen På bandet mellom Sokse Ø1 og Sokse Ø2 med Veslebjørn og Skeie i bakgrunnen. Sokse Ø2 Fra Sokse Ø2 med Store- og Veslebjørn i bakgrunnen. Fra Sokse Ø2 med Storebjørn i bakgrunnen Ved Sokse Ø2 med Sokse, Sauen, Kniven og Store Smørstabbtinden. På Sokse Ø2. I bakgrunnen: Storebjørn, Veslebjørn og Skeie. Fra Sokse Ø2 mot Veslebjørn, Bjørnungen, Skeie og Sokse. Marit på Sokse Ø2 med Storebjørn bak. Bildet til venstre: Fra bandet ved Sauen med Veslebjørn og Skeie i bakgrunnen Bildet i midten: Fra bandet ved Sauen mot Storebjørn, Bjørnungen og Veslebjørn. Bak ryggen min: Nordvestryggen på Sokse. Bildet til høyre: Fra bandet ved Sauen mot Kniven og Store Smørstabbtinden. Dette var dagen da jeg skulle prøve meg på toppstøt >>>

Map     2 comments

Leirbrean / Smørstabbrean - Tåketur

Date:
26.05.2017
Distance:
15.8km

Marit Hovi og jeg ankom Elveseter torsdag kveld. Vi fikk de 2 siste rommene. Det var fullt overalt, både på Krossbu og Sognefjellshytta. Det var første gangen jeg overnattet ved den store Sagasøylen/totempålen. Det tok ca 25 min å kjøre opp til Krossbu. Fredagen ble en skikkelig tåkelagt dag. Vi benyttet dagen til å følge kvistaløypa mot Leirvassbu til det høyeste punktet på Smørstabbrean. Vi så bare så vidt fra kvist til kvist, I tillegg hadde de fleste kvistene falt overende, slik at vi fikk satt opp alle kvistene på nytt og resatt de som stod dårlig. Det var vel ca 400 kvister til sammen. Men greitt var det å følge stikkingen, ellers hadde det ikke blitt noen skitur den dagen.

Map    

17. maitur

Date:
17.05.2017
Distance:
13.5km

Hjelle parkering med Hjelledalsfossen. Veien innover mot Vetti gard. Vettisfossen med sitt frie fall på 273m er et imponerende skue. Brua over elva Utla hvor stien går videre til Stølsmaradalen. Avdalsfossen Hjelledalsfossen Det ble en fin tur til Vettisfossen. Vårt første besøk for alle 4. Vettisfossen er med sine 273m i fritt fall et imponerende skue. Den er Nord Europas høyeste frie, uregulerte fossefall. Forrige 17. mai tur i Utladalen var i 2006. Da gikk vi til Vetti gard. Utladalen er en veldig vill og vakker dal.

Map    

Nørdre og Nestnørdre Midtmaradalstinden

Date:
13.05.2017
Distance:
17.4km

Midtre og Store Ringstinden Store Ringstinden Austre og Midtre Ringstinden. Ryggen til venstre fulgte vi opp til Nestnørdre Midtmaradalstinden. Store Ringstinden, de sørlige Soleibotntinder, Store Soleibotntinden, Nørdre Soleibotntinden og Lauvnostinden. "Pølsebua" ved foten av Austre Ringstinden. Det ble en spennende tur under skiftende værforhold. Sol i starten som yr hadde meldt, men ved foten av Austre Ringstinden ble tåkedottene større og større. De fleste tok stegjern og øks opp til Austre Ringstinden. Bratt var det, men gode snøforhold. Toppen ble inntatt uten utsikt, men Else Mari gav oss isteden litt godteri. Det ble verdsatt av alle. Vel nede igjen, hadde Morten etablert Austre Ringstinden sin nyeste og eneste pølsebu. Pølsene smakte fortreffelig, og gav krefter til >>>

Map    

Leirungsdalen

Date:
07.05.2017
Distance:
14.6km

I bakgrunnen: Vestre Kalvehøgde, Leirungskalven, Leirungskampen og Kvitskartinden. Helt til høyre skimtes Austre Leirungstinden.

Map    

Kalvehøgda

Date:
04.05.2017
Distance:
21.9km

På Mugna. I bakgrunnen: Mesmogtinden, Svartdalspigger, Vestre Leirungstinden, Store Knutsholstinden, Austre Leirungstinden og Skarvflyløyfttinden. På Mugna med Austre og Vestre Kalvehøgde bak. På Mugna med Vestre Kalvehøgde, Leirungskampen, Kvitskartinden, Mesmogtinden og Svartdalspigger.. På Mugna. I bakgrunnen: Kvitskartinden, Mesmogtinden, Svartdalspigger, Vestre Leirungstinden, Store Knutsholstinden og Austre Leirungstinden. På Austre Kalvehøgde med Torfinnstindane bak. Bak til høyre skimtes så vidt Hjelledalstinden og Falketinden. På Austre Kalvehøgde med Store Knutsholstinden og Austre Leirungstinden omtrent midt i bildet. På Austre Leirungstinden. Torfinnstindane og Vestre Kalvehøgde.

Map    

Austre Kalvehøgde

Date:
02.05.2017
Distance:
20.9km

Varden på Austre Kalvehøgde. Til venstre for varden: Vestre Kalvehøgde. Til høyre for varden: Store Knutsholstinden Store Knutsholstinden, Vestre Leirungstinden( i forkant av Store Knutsholstinden, Midtre Leirungstinden, Austre Leirungstinden og Skarvflyløyfttinden. Det ble en drømmedag mot Austre Kalvehøgde. Fruen var også med, men hun snudde på Ø2. Fint med Rando ned igjen, men en del på og av med feller frem til bilen. Det ble 958 høydemeter i følge GPS en.

Map