Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Furefjellet

Date:
28.06.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
1.9km

Vi hadde en god natt i teltet etter gårsdagens turer på Gåsafjellet , Bergesfjellet , Stiganut og Børøyklampen , og tok oss god tid til frokost i finværet. Men til slutt var det på tide å komme seg videre. Vi pakket teltet og kjørte 500 meter lenger opp Oldereidsveien. Parkerte i lomme rett ved turstart. Fulgte anleggsveien til det gikk sti opp til høyre. Denne var tydelig og lett å følge helt til topps. Fin tur gjennom grønn skog, men lite utsikt fra toppen. Vi brukte 25 min opp og 15 min ned. Nå var Bømloraidet over og alle toppene besteget og vi kunne dra videre til morfar på Tysnes..

Map    

Børøyklampen

Date:
27.06.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
3.0km

Dagens siste tur gikk til Børøyklampen. Jentene hadde vært kjempeflink og vært med på 3 topper, så de ble igjen ved bilen og plukket markjordbær. Og fant ganske så mange! Jeg la i vei opp i skogen. Fant ikke noe fornuftig sted å begynne, men fulgte noenlunde rute som andre PB'er har brukt. Noen steder var det sti, andre ikke. Største problemet var alle bjørnebærplantene. De har pigger med skikkelige mothaker. Men jeg kom meg opp til 140 moh og da åpnet terrenget seg opp. Det går tydeligvis en sti til toppen, men jeg klarte kun å følge den noen steder. (Nedover gikk det litt bedre.) Etter en del baksing kom jeg meg opp til toppen, på like under 30 minutter. Bra utsikt mot nord og vest. Jeg tok noen bilder og returnerte omtrent samme vei som jeg kom opp. Anbefaler å bestige denne >>>

Map    

Stiganut

Date:
27.06.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
3.2km

Dagens tredje (og for jentene siste) tur. Motivasjonen var fortsatt god ettersom turen til Bergesfjellet hadde vært både artig og kort. Parkerte langs veien like før Våge og fulgte skogsvei opp til skiltet sti mot Hovda. Herfra var det god sti opp til like nedenfor Hovda. Her tok vi opp til venstre på en mer utydelig sti som tok oss opp på Stiganut. Jeg gikk også videre til det vestlige topp punktet, men dette var som forventet litt lavere. På turen opp ble også årets første hoggorm observert. Etter en kort pause på toppen bar det raskt nedover. Jentene ekstra motivert med lovnad om is på butikken i Kuleseid... Etter ispause bar det videre til dagens siste topp Børøyklampen .

Map    

Bergesfjellet

Date:
27.06.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
1.7km

Etter å ha vært på tur til Gåsafjellet stoppet vi nå ved Berge for å klatre opp på den vesle knotten Bergesfjellet. Toppen er ikke på mer enn 126 moh, men det viste seg å være den artigste av dagens turer. God parkeringsplass i siste svingen før Berge. Deretter går man forbi bygningene og inn på tydelig og merket sti. Et par hundre meter lenger fremme er det skiltet bratt til toppen. Her hadde jentene det ekstra gøy med å klyve alternative ruter oppover. Vi brukte ca. 25 minutter til toppen. Her var det flott utsikt, spesielt ned igjen til Berge. Pussig nok blåste det ganske friskt på denne toppen (det var nesten ingen vind på Gåsafjellet). Turen gikk så videre nord til Stiganut .

Map    

Gåsafjellet

Date:
27.06.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
3.6km

Telttur med jentene til Bømlo. Kjørte ned tirsdag etter jobb og fant en grei plass å overnatte ved Grutlevatnet. Alle sov ganske så bra og vi våknet til mye knott, men frokosten kunne spises i litt vinddriv ute på en av flere små odder. Dagens første tur gikk til Gåsafjellet. Kjørte forbi Langevåg og parkerte ved Vedvikevatnet. Her går det skogsvei inn til forenden av "fjellet". Her er det også lagt opp flere geocacher, så jentene hadde ekstra motivasjon på turen. Ved enden av skogsveien går det to stier opp til toppen. Den beste og letteste går opp på kammen ganske tidlig (se returtracket). Her er det mulig å følge stien helt til topps. Fin utsikt, flere topp punkter og flott vær. Turen gikk deretter videre til Bergesfjellet

Map    

Berfjordfjellet

Date:
23.06.2018
Characteristic:
Jogging
Distance:
7.7km

Etter en rask og våt joggetur til Totlandsfjellet på Seim , var dagens andre mål en rundtur over Berfjordfjellet. Parkerte i hovedveien nedenfor Berås. Fulgte rådene fra tidligere PB'er og fant stigen over gjerdet greit. Derfra var det god sti og fint å løpe hele veien over til Berfjord. Derfra var det en grei løpetur langs veien tilbake til bilen. Været var blitt lettere og på denne turen ble jeg nesten ikke våt. Stistart opp fra Berfjord er ikke merket, men følg vei helt til endes og du finner stien på venstre side av siste hytte.

Map    

Totlandsfjellet på Seim

Date:
23.06.2018
Characteristic:
Jogging
Distance:
5.8km

Løpetur fra østsiden av Totlandsfjellet. Flat og fin grusvei inn, deretter våt gresskledd skogsvei opp til kammen. Anbefales ikke om sommeren, men helt greit om vinteren når gresset ikke er så høyt. God sti siste stykket. Nå bar det videre til Berfjordfjellet .

Map    

Olsok- og Damsgårdsfjellet

Date:
17.06.2018
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
1:00h
Distance:
4.0km
Map    

Storrinden over og (nesten) rundt

Date:
12.06.2018
Characteristic:
Jogging
Distance:
9.5km
Map    

Gravdalsfjellet

Date:
07.06.2018
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
1:15h
Distance:
5.0km
Map