Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Dalstuva

Date:
30.03.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
4.9km

Pause fra vedhogst med en flott tur i påskesolen. Mange på tur denne dagen.

Map    

Folkestadhaugen

Date:
27.03.2018
Characteristic:
Hike
Distance:
3.5km
Map    

Blåtind

Date:
26.03.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
5.8km

På vei tilbake fra flyttelasskjøring til Haram, måtte jeg selvsagt stoppe for en liten fjelltur. Valget falt på Blåtind, høyeste i Hareid. Her var det også to topper tett i hverandre, men det ble med den ene på grunn av den kraftige vinden. Parkerte ved Vassverket og fulgte god sti oppover. På ca 300 moh begynte snøen å bli dyp, men som jeg hadde håpet, bar den vekten min godt. Over tregrensen kom jeg for alvor opp i vinden og måtte ha på både hansker og lue. Fortsatt bar snøen godt og jeg hadde grei fart opp til Grøthornet. Her oppe blåste det om mulig enda mer, og vindvottene måtte på utenpå hanskene. I tillegg sank jeg litt mer nedi snøen, så gamasjene kom også på. Dette var en noe kronglete operasjon i den kraftige vinden. Men det gikk, og jeg kom meg greit opp >>>

Map    

Skålbotsheia

Date:
25.03.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
4.3km

Denne første delen av påsken ble brukt til kjøring av flyttelass til Ålesund-området for min bror. Vi klarte selvfølgelig å presse inn en liten fjelltur til en av toppene i nærheten. Stien er merket og starter fra Grytastrandvegen i nærheten av Et hydralikk. På 300 moh kom vi opp i knedyp snø, men vi fulgte delvis opptråkket spor og kam oppover, så det var ikke spesielt tungt opp til Storhornet. Etter å tatt en kort hvil på Storhornet og forklart yngstemann i turlaget hvorfor vi måtte videre opp på topp punktet på Skålbotsheia, trasket vi i dyp snø de siste 350 meterne til toppen. Her oppe var det en sur vind, så det ble med et par bilder. Lunsjen ble inntatt like nedenfor toppen av Storhornet, før vi kom oss raskt og greit ned til bilen igjen. En fin tur i nye flotte >>>

Map    

Løvstakken

Date:
19.03.2018
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
1:30h
Distance:
5.0km
Map    

Kallviknut

Date:
04.03.2018
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
14.0km

Fin skitur opp fra parkeringen ved Bjørkestølen (kr 50,-). Deretter var det meget varierende snøforhold ned til Åkrastølen og opp på Kallviknut. Alt fra 2-3 cm pudder, via hardpakket vindblåst snø til klink is. Tok faktisk av meg skiene på et lite parti ned fra toppen. Mange folk på tur i løypene i dag, men kun tre stykker som passerte Åkrastølen og de kjørte ned mot Åkra. Det kjekkeste stykket på turen var nedkjøringen fra Nautavatnet og tilbake til bilen.

Map    

Teigesåta

Date:
02.03.2018
Characteristic:
Snowshoe trip
Distance:
7.0km

Fulgte den bratte stien opp fra Teige. Siste delen av dette partiet ble snøen så dyp at trugene måtte på. Denne delen ble ganske så tung, men forholdene ble helt utmerket da jeg kom opp over tregrensen og terrenget flatet ut. Hadde fantastiske forhold og kunne fint hatt ski på (men de hadde vært kronglete å få med seg opp). Fortsatte videre fra toppen til Orkheia og herfra via jakthytten på "Såta". Trugene kunne være på helt ned til Vardlimyra. Deretter var det bare kose seg resten av turen gjennom skogen og glede seg til pinnekjøttmiddag :-)

Map    

Folkestadhaugen og Vardeheia

Date:
01.03.2018
Characteristic:
Snowshoe trip
Distance:
5.5km

Etter å vært en rask tur innom Folkestadhaugen fikk jeg trugene på og gikk rett sør mot Vardeheia. Terrenget er litt kupert og man må krysse litt frem og tilbake for å finne beste rute. Flotte forhold og masse snø. Så til og med skispor her oppe (hadde ikke gått helt til toppen). Den bratte SV siden av Vardeheia var tung, men det gikk greit å komme seg opp. Glad for hel-løfterne på trugene. Fra toppen fulgte jeg min vanlig rute ned igjen til hytten.

Map