Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Olsok- og Damsgårdsfjellet

Date:
30.12.2017
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
1:00h
Distance:
4.0km
Map    

Duesundfjellet

Date:
29.12.2017
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
3.1km

Etter å ha besteget både Klettane og Merkesholten tidligere på dagen var det fortsatt tid til en rask tur på Duesundfjellet. Turen gikk først på grusvei, deretter på skogsvei, for til slutt å gå over i en svak merket, men tydelig nok sti. Parkerte i sving langs veien til Nesjane, men så etterpå at man kan kjøre opp 50 meter langs grusveien og parkere der. Oppdaget også at hovedstien (godt merket) kommer opp fra politistasjonen. Men, denne veien er et helt greit alternativ. Fin utsikt fra toppen.

Map    

Merkesholten

Date:
29.12.2017
Distance:
2.6km

Etter å ha besteget Klettane kjørte jeg de få kilometerne videre til Kvamsdalen. Her er det god plass til parkering ved start på anleggsvei. Jeg fulgte denne til det går bro over til innmark. Derfra gikk turen videre på kammen frem til siste stigning opp på toppen. Ned igjen tok jeg en mer direkte rute og kom ned på anleggsveien lenger oppe i dalen. Begge veiene er det lett å gå og tidvis sti/hjortetråkk. Ta det gjerne som en liten rundtur. Været var overskyet med en tett snøbyge. Også her var det relativt nylig satt opp antenne på toppen. Fin tur, men ikke den mest bemerkelsesverdige toppen jeg har vært på. Nå bar det videre til Duesundfjellet .

Map    

Klettane

Date:
29.12.2017
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
3.0km

Parkerte ved innkjørselen til bolighuset som ligger øst for Fløyfjellet. Fulgte skogsvei opp til myr på 115 moh. Her forsvant denne og jeg krysset myren med sikte på skaret som går opp på sørsiden av toppen. Skaret er bratt, men det er åpen bjørkeskog og ingen problem å komme opp her. Var innom begge topp punktene, hvor det østligste (laveste), var den fineste plassen. Toppen er dessverre noe "ødelagt" av radiomast og ukritisk nedsaging. Fin utsikt fra begge topp punktene, om enn i forskjellig retning. Fulgte samme rute ned igjen og var nede ved bilen på under en halv time. Nå bar det videre til Merkesholten .

Map    

Storsåta

Date:
25.12.2017
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
8.0km

Rundtur på delvis ukjente stier før middag på 1. juledag. Meget bløtt i terrenget, men deilig å få beveget seg litt etter julematen.

Map    

Olsokfjellet

Date:
24.12.2017
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
1:00h
Distance:
3.5km

Måtte skaffe litt plass til pinnekjøttet! God jul!

Map    

Olsokfjellet

Date:
22.12.2017
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
1:00h
Distance:
3.0km
Map    

Tveitavarden

Date:
21.12.2017
Characteristic:
Hike
Distance:
5.3km

Tur med jentene og nevø. Vi startet med å gå feil, men trodde det skulle være mulig å komme gjennom til Alver for så å ta sti opp sørkammen. Dette var ikke mulig på grunn av 2 meter høye gjerder og anleggsarbeid. De holder tydeligvis på å utvide Alver næringspark. Vi tok oss gjennom kronglete terreng, våte myrer og en vannrik elv, men kom oss til slutt inn på riktig sti. Herfra var det plankekjøring til toppen. Ned igjen tok vi en litt mer vestlig sti, men kom som forventet tilbake til stistart i Alversund.

Map    

Hesthovden

Date:
18.12.2017
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
3.2km

Ettersom jeg var usikker på hvordan jeg skulle gripe fatt i denne knausen, satset jeg på den korteste veien. Parkerte på en liten lomme på veien langs Sleirsvatnet og satte kurset rett opp i skogen. Litt bratt og noe kronglete, men jeg kom greit opp på flaten på ca 130 moh. Her fant jeg en svak merket sti opp sørkammen. Var ikke mulig å se hvor stien kom fra, men jeg antar at den starter ved Tangedalsvatnet. Stien var grei å følge opp gjennom åpen furuskog og jeg ankom toppen etter ca 35 minutter på tur. Litt vanskelig å finne topp punktet, så jeg trasket rundt på alle småtuene og kom til slutt frem til en som virket høyest. Etterpå tok jeg turen bort til trig.- og utsiktspunktet mot øst. Her oppdaget jeg nok en merket sti og jeg valgte å gå ned her for å finne ut hvor >>>

Map    

Vestelifjellet

Date:
18.12.2017
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
4.6km

Parkering på p-lomme like vest for innkjørselen til Haugsdal. Det er også mulig å parkere ved start på skogsvei rett før øverste gård. Fulgte den snødekte skogsveien opp til Svelivatnet. Rett før vannet tar det av en godt merket sti mot NØ. Denne fulgte jeg problemfritt til topps. Overraskende fin topp med god utsikt.

Map