Archive - Date

Archive - Geography

Collected lists

Facebook

Via Ferrata Straumsfjellet

Date:
23.07.2016
Characteristic:
Via ferrata
Duration:
5:00h

Har lenge hatt lyst til å prøve Straumsfjellet,og da sjansen endelig bød seg på selveste bursdagen min,tok jeg av sted oppover Setesdalen sammen med den yngste sønnen min. Drøye 2 timers kjøring fra Kvinesdal til Helle Camping,hvor vi møtte eieren,en super hyggelig bonde og deretter en kort båttur inn til innsteget på Ferrataen. Selve klatringen var heftigere enn jeg hadde trodd,få steg og mye klatretak,og endelig på toppen var både matpausen og utsikten helt fantastisk. En tur innom Straumsbolten,Helles svar på Kjeragbolten,før vi ruslet på bratt sti ned igjen til elva,hvor bonden hentet oss.

Map    

Kjeragbolten.

Date:
20.07.2016
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
4:30h

Fin morgen tur til Kjerag etter en god natt søvn i telt øverst i Stølsdalen. Alene på platået i hele 2 timer,før turist stormen kom. Kjerag leverer hver gang.

Map    

Kyrkja

Date:
18.07.2016
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
5:00h

Etter en god natt søvn på campingen i Lom,kjørte vi videre mot Leirvassbu. Dagens mål ble Kyrkja. En flott tur med spektakulær utsikt,en god times pause på toppen,før vi ruslet ned igjen til Leirvassbu. Avsluttet med en fantastisk dusj og kaffe på trappa i sola.

Map    

Knutshøe

Date:
17.07.2016
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
4:30h

Enda en natt på Valdresflye,før vi pakket ned teltene og bestemte oss for å ta søndags turen over Knutshøe,før vi kjørte videre mot Lom. Flott tur i regn,sol og vind.

Map    

Besseggen

Date:
16.07.2016
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
7:30h

Etter en god natt søvn i Odda,brukte vi hele fredagen på å kjøre opp til Jotunheimen. Vi fant en flott teltplass på Valdresflye,og ventet på vår kompis fra Kvinesdal som skulle komme opp og bli med oss over Besseggen neste dag. Våknet opp til dårlig vær,så vi valgte å avvente et par timer og droppe båtturen inn til Memurubu,og heller gå motsatt vei fra Gjendesheim og ta ned igjen Jo - stigen. Etter et par timer ble været ganske bra,og vi gjorde oss klare til å dra. Mye folk gjorde at vi måtte parkere på Reinsvangen og ta bussen inn. Startet oppover kneika mot Veslfjellet i oppholdsvær og kraftig vind. Etterhvert kom solen frem og tur været ble bedre enn vi hadde forventet. Lunsj pauseen ble satt til bandet,før vi ruslet ned Jo - stigen og tok tilbake på stien langs Gjende til >>>

Map    

Reinanuten

Date:
14.07.2016
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
4:46h

Da vi kom igjennom tunnellen til Odda,skinte solen og blå himmel smilte mot oss. Så ny tur ble raskt bestemt,og valget falt på Reinanuten innerst i Buerdalen. Flott men bratt tur opp til toppen,og majestetisk utsikt mot brefallet ned mot Buerdalen. Vi spiste kveldsmaten ved toppvarden,og nøt kvelds solen,før vi ruslet bratt ned igjen.

Map    

Skoddetur til Bjørndalstindane

Date:
13.07.2016
Characteristic:
Hillwalk

Hentet min danske kamerat Thomas i Sandnes,som jeg hadde avtalt å ha med på en ukes fjelltur til Jotunheimen,og satte kurs mot Rosendal i Hordaland. Planen var Bjørndalstraversen,og vi satte i gang i godt mot opp mot Andersfjellet og Bjørndalstindene i et tåkehav onsdag kveld. Da tåken ikke ville lette til langt ut på dagen på torsdag,gav vi opp,da vi stod på Bjørndalstinden og så ingenting. Sleipt var fjellet også. Vel nede igjen,satte vi kurs mot Odda,hvor vi så at det skulle være bedre vær.

Map    

Nordvestryggen på Gaustatoppen

Date:
07.07.2016
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
4:47h

På tur hjem til Kvinesdal i Vest Agder,bestemte jeg meg for å ta en liten avstikker til Gaustatoppen,når jeg først var i området. Selv om jeg hadde gått frem og tilbake på nordvesteggen mange ganger tidligere,hadde jeg aldri gått ryggen i sin helhet. Selve eggen byr på litt enkel klyving,en passasje med omgåelse i nordsiden,eller et par meters klatring opp en liten hammer,deretter enkelt opp og over toppeggen. Så tok innover på stien mot Selstali og Nordvestryggen tidlig torsdags morgen,etter å ha parkert bilen langs veien ved Svineroi. Lettgått og rødmerket sti,delvis vardet. Passerte isklatring feltet og begynte sakte å bevege meg oppover ryggen. Her forsvant vardene,men traseen sa seg selv,og hadde for det meste et synlig tråkk. Ganske løs ur oppover ryggen,men etterhvert store >>>

Map    

Klatring på Hauktjern

Date:
05.07.2016
Characteristic:
Sport climbing
Duration:
8:00h

Etterlengtet klatre dag på Hauktjern feltet. Avtalte å møte en venn kl 09.00 for å klatre på Hauktjern. Kjørte inn og parkerte ved Ekerud i Lørenskog,og tok veien innover mot Elvågaseter og så på sti videre,til jeg kom inn på veien mot Mariholtet. Her tok jeg jeg den bratte stien på motsatt side av veien,opp til toppen av Haukåsen,liten pause,før jeg fortsatte på stien videre inn mot Hauktjern. Fremme ved feltet møtte jeg min venn Arild,som kom fra Oslo siden. Vi klatret vel i 4 timer på topptau,samt mye skravling. Etter en matpause og en liten dukkert i Hauktjernet,skilte vi lag og jeg tok stien ned til Mariholtet. Her ble det kaffe og vaffel rett før stengetid. Da jeg skulle komme meg videre,åpnet himmelen slusene sine og jaggu med kom det godt med regn ned. Etter mye om og men,trosset >>>

Map    

Øyungen

Date:
03.07.2016
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
4:00h
Distance:
10.0km

På tur rundt Øyungen i Maridalen. Parkerte på Skar og tok bomveien innover mot demningen,men tok av på sti opp mot Øyungskollen,hvor jeg hadde en kafferast. Deretter ned til Øyungen,og fulgte blåmerket sti rundt hele vannet. Rett før jeg var tilbake ved demningen,hadde jeg en lang matpause på et flott svaberg,før jeg så returnerte ned igjen til bilen på Skar.

Map