Archive - Date

Archive - Geography

Collected lists

Facebook

Store Memurutinden

Date:
30.06.2015
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
10:00h

Fin guidet tur sammen med sønnen min Alexander,i regi av Spiterstulen bre og fjellføring til Store Memurutinden,via Djevelbreen.

Map    

Jo-stigen til Besseggen

Date:
14.06.2015
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
4:30h

Artig alternativ klyve-tur til Besseggen.

Map    

Høgdebrotet

Date:
13.06.2015
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
8:00h

Etter å ha pakket sekken og spist en god frokost,kom jeg meg av sted fra Gjendesheim kl 10.00 og parkerte på lommen sør for Vargebakken,rett ved kommune grensen. Møtte på et par som også var på vei mot Høgdebrotet,så vi slo følge på turen. Måtte langt inn i Leirungsdalen,for å finne en snø bro,for å krysse Leirungsåe. Vurderte en stund å vasse over elven. Brukte ca 4 timer til toppen,nesten vindstille,sol og blå himmel. Vi vurderte lenge på å gå videre opp til Steinflytinden,men snudde på Tjønnholstinden NØ fordi tiden gikk fra oss. Avsluttet en fantastisk dag på Høgdebrotet med Hjorte middag på Gjendesheim.

Map    

Lårdalstigen

Date:
07.06.2015
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
8:00h

Hadde hørt om Lårdalstigen og at den hadde fått tilnavnet " Tøfferer enn Besseggen ",men syns det var å ta litt i,selv om turen var spektakulær på sin måte. Lang tur og ganske hard på den siste delen,før nedstigningen til Lårdal begynner,men til gjengjeld for en utsikt og natur. Stod opp kl 05.00 og kom meg av sted fra Lørenskog rundt kl 05.30. Det tok meg nøyaktig 3,5 timer til Dalen. Flott og alternativ tur til selveste Besseggen.

Map    

Lomseggen

Date:
05.06.2015
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
4:00h

Ettermiddags tur til Eggjapiken etter spektakulær klatring på Via feratta Loen noen timer tidligere på dagen. Fin tur i flott vær,før jeg kjørte hjemover til Lørenskog på kvelden.

Map    

Via Ferrata Loen

Date:
05.06.2015
Characteristic:
Via ferrata
Duration:
6:00h

Så det var gode muligheter for pent vær i Sogn & Fjordane denne fredagen,så bestemte meg for å prøve ut Via ferrata i Loen,etter å ha mast meg fri fra jobb. Ferdig med tidlig vakta på torsdag ettermiddag,kom jeg meg av sted litt over kl 13.00 fra Lørenskog. Skuffelsen ble stor da jeg passerte Otta og fikk se at Strynefjell var stengt,bestemte meg da for å ta Lomseggen på kvelden og ligge over i Lom til neste morgen og håpe på at fjell-overgangen ble åpnet. Hadde vist vært ganske heftig uvær på fjellet dagen føre,så både Sognefjell og Valdresflye skulle også være stengt. Men heldig var jeg,det viste seg å ikke stemme da jeg snakket med turistkontoret i Lom,Strynefjell var åpen og gleden var stor. Tok meg en kaffe og takket for praten,før jeg kjørte videre. Mye snø på >>>

Map