Archive - Date

Archive - Activity

Peakbook-Friends

Collected lists

Praktfull topptur på ski i Jotunheimen. N.Bukkeholstinden

Date:
24.04.2022
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
5:19h
Distance:
17.7km

Hadde meldt meg på tur med Spiterbreogfjell til Vestre Bukkeholstindene forrige helg på 1. påskedag, men den turen ble avlyst pga for få påmeldte. Jeg fikk derfor en tilgodelapp på turbilletten, og ventet ikke lenge med å få brukt den. De skulle ha arrangementet Galdhøpiggen Randonee denne helgen og jeg fikk anledning til å sette meg opp på en av turene. Valget falt på Nørdre Bukkeholstinden. De fleste deltakerne overnattet på Spiterstulen, men ettersom jeg har hytte i nærheten benyttet jeg heller den. Reiste fra hytta tidlig om morran for å nå frem til Spiterstulen før turstart kl. 8:30. Det ble nydelig vær, og en helt praktfull tur med fint turfølge og dyktig guide:-)

Map    

Påskeskitur endte på Bessheimrundhøe

Date:
15.04.2022
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
3:46h
Distance:
10.5km

Langfredag og fint vær. Hadde tenkt å ta en lang skitur med fjellski i kvista løyper innover i Jotunheimen. Men gadd ikke.. Det var litt steinete og lite snø enkelte steder, så vi endte opp på Bessheimrundhøe. Satt der lenge og bare nøt det fine været og påskeferie.

Map    

Rando til Synshorn

Date:
14.04.2022
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
1:35h
Distance:
4.9km

Ikke noe bra vær, men en skitur i påskeferien på Skjærtorsdag er obligatorisk. Kjørte opp på Valdresflye og sjekket forholdene. Forholdene var som følger: Ikke noe bra vær og nesten ikke sikt, men likefullt helt håpløst å parkere. Tjukt med folk og biler stod tett i tett over hele flya. Hva gjør jeg nå? Kjørte ned til Bygdin for å vurdere Bitihorn, Synshorn, eller kanskje Heimre Fagerdalshøe. Ingen parkeringsplass ledig.. Kjørte litt frem og tilbake mellom Bitihorn - parkering og Fagerstrand Parkering , og jaggu var jeg så heldig å komme akkurat inn på Fagerstrand Parkering i det noen skulle ut. Da ble det en kort liten skitur opp på Synshorn. Ikke den Synshorn vi gikk Via Ferrata i fjor, men men den nordre. Føret var helt nydelig med litt nysnø på toppen av skaren, og jeg fikk mange fine svinger ned igjen >>>

Map    

Påskeskitur til Marifjell med Kimi

Date:
10.04.2022
Characteristic:
Cross-country skiing
Duration:
2:50h
Distance:
17.6km

..og det ble siste skitur i hjemtraktene denne sesongen.

Map