Archive - Date

Archive - Activity

Peakbook-Friends

Collected lists

Fjellsjøkampen og Molstadbrenna på langrennski i kulda

Date:
31.01.2021
Characteristic:
Cross-country skiing
Duration:
3:43h
Distance:
35.7km

Ble en lang skitur i kulda. Holdt på å fryse tærne av meg, så nå må jeg kjøpe meg skotrekk. Men det er gjerne sammenheng mellom kulde og klarvær sånn midt på vinteren. Glemmer gjerne kulda når været er så fint som dette. Glitrer i snøen og krystallklar utsikt så langt øyet ser fra utsiktstårnene. Nordover fra tårnet på Fjellsjøkampen kan man klart og tydelig se både Jotunheimen og Rondane, og snur man seg den andre veien så ser men blant annet Tryvann. Løypenettet her er supert og det prepareres veldig ofte. Totenåsen og Hurdal er knyttet sammen slik at det blir milevis med løyper. Det ble et utsiktstårn til på denne skituren og det var på Molstadbrenna. Ikke så høyt tårn, men fin utsikt derfra også.

Map    

Sandsnessæter - Marifjell t/r på langrennski i kulda.

Date:
30.01.2021
Characteristic:
Cross-country skiing
Duration:
1:45h
Distance:
20.1km

Skikkelig kaldt, men måtte prøve den nye løypa fra Sandsnessæter. Skarpt føre så klister var nok riktig.

Map    

Til Skreikampen på langrennski

Date:
16.01.2021
Characteristic:
Cross-country skiing
Duration:
1:49h
Distance:
13.1km

Som en del av Bedriftsidrettens arrangement "Ski på Topp Romerike 2020-21" tok jeg et tur opp på Skreikampen. I følge div apper med løypekart skulle det nylig være kjørt opp skispor helt opp til toppen, så jeg valgte derfor langrennskia fremfor fjellski eller Randonee. Været gjorde sitt til å prege en helt fantastisk tur til toppen denne gangen. Veldig kaldt, og helt skyfritt! Puddersnø som glitret i sola! Og det var scooterkjørte løyper helt til toppen. Noe lengre løype selvfølgelig enn den mer direkte ruta opp, tilsvarende sommerruta som hadde vært naturlig på randonee. Når jeg først var ute på en langennstur, forlenget jeg samtidig turen på de andre oppkjørte løypene i området. Det ble en tur ned forbi Holmstjernet og ned til parkeringa ved Lysthusvegen og >>>

Map    

Ute til lunsj på Snørvillen

Date:
14.01.2021
Characteristic:
Cross-country skiing
Duration:
1:46h
Distance:
19.9km
Map    

Ute til lunsj

Date:
06.01.2021
Characteristic:
Cross-country skiing
Duration:
1:29h
Distance:
15.6km

Sitter på hyttekontor på Heståsen og kikker ut av vinduet med klar sikt over Synnfjellet, Skeikampen og helt inn til Jotunheimen. Det er kaldt! Temperaturen er godt under -10 og det glitrer i snøen. Da er det bare å skyve litt på noen arbeidsoppgaver og ta en litt lang lunsjpause. Pause og pause.. ble vel heller en treningsrunde! På med langrennskia og en god runde i faste nykjørte spor over Lunkefjell, over til Kroksjøen og tilbake via Birkebeinerløypa og skistadion. Godt å komme inn igjen på hytta å få seg en varm dusj og en kopp kaffe før man setter seg til arbeidsbordet igjen. Man føler seg så vel etter en slik tur. Da jobber man også mer effektivt etterpå. Hyttekontor anbefales!

Map