Archive - Date

Archive - Activity

Peakbook-Friends

Collected lists

Trollhøi på sykkel

Date:
04.08.2019
Characteristic:
Bike trip - off-road
Map    

Skarven

Date:
02.08.2019
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
0:53h
Distance:
2.8km

Nok en kort topptur med enkel tilgjengelighet fra bilvei denne dagen. Kjørte Peer Gynt setervei helt opp til Krøkla og derfra kun en liten fottur opp til Skarven. Har tidligere bare gått på ski og syklet rundt denne. Rundt i Furusjøen Rundt rittet, og forbi på skitopptur til Gråhøa. På ski blir imidlertid turen en god del lengre ettersom veien over fjellet ikke er brøytet om vinteren. Fra Peer Gynt Setervei parkeringsplass ved Krøkla på 1170 moh. er det kun snaue 160 hm igjen til toppen. Flere gode stier å velge imellom oppover mot toppen.

Map    

Nordre og Søre Silikampen

Date:
02.08.2019
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
1:00h
Distance:
3.3km

Rimelig lett tilgjengelige topper. Bilvei helt opp på 1140 moh og helt inntil foten av fjelltoppen. For å gjøre bilturen til en rundtur valgte jeg å kjøre inn i Øldalen og opp på fjellet derfra, for så å kjøre ned igjen mot Kvikne etterpå. Fotturen var ganske bratt opp og jeg fant ikke noen god sti. På toppen ble jeg overrasket over den flotte utsikten. Ser jo denne toppen veldig godt fra E6 sørover fra Otta, men at det skulle være så flott her oppe hadde jeg ikke trodd. Vi gikk bortom Søre også. Prøvde å følge det som så ut som stier, men det var for det meste sauetråkk.

Map    

Veslesmeden

Date:
01.08.2019
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
1:23h
Distance:
5.9km

Fikk lyst til å ta en ny topp i Rondane, så jeg tok med Kimi og kjørte opp til Spranget. Smekk fullt på parkeringsplassen, så det var bare å finne en plass langs veien et langt stykke nedenfor. Hadde med egen sykkel og syklet inn til brua over bekken like før Rondvassbu. Parkerte sykkelen der og tok fatt på den ganske godt trafikkerte stien oppover. Litt kjedelig og tildels ensformig sti oppover Rondhalsen, men såpass kort at det ikke gjorde noe. Greit og lettgått også oppover lia mot den første toppen som heter Sørøst for Veslesmeden. Derfra er det fin utsikt og lett å se dagens mål og hvor man skal gå videre for å komme dit. Siste stykke opp mot toppen er ganske bratt, men selv Kimi som ikke er så glad i klyving kom seg enkelt opp der. 1 time og 24 minutter opp.

Map