Archive - Date

Archive - Activity

Peakbook-Friends

Collected lists

Topptur med bil - Blåhøe

Date:
30.06.2018
Characteristic:
Car drive

Den ligger der, og jeg ser den fra de fleste fjelltoppene jeg har vært på, og den er til og med mulig å bestige i bil. Blåhøe! Der jeg var i barndommen da familien hadde seter i Vågå. Når den synes så godt i fra andre steder så må det jo bare være en helt magisk utsikt derfra på en dag som i dag. Ja, vi tar en biltur.. Inn i Vågå, forbi hotellet og til høyre inn på Øygardsvegen som ved bommen går over i Blåhøvegen. Vi fortsetter oppover og passerer det nedlagte skitrekket som vekker minner fra utallige besøk i barndommen, videre forbi hytta vi leide mange år, og da vi passerer heishuset på toppen av skitrekket er vi oppe på snaufjellet. Så er det bare å nyte bilturen på vei til topps:-) Der oppe er det utsikt, ja!

Map    

Halve løypa i Furusjøen Rundt Rittet og innom Middagshaugen

Date:
29.06.2018
Characteristic:
Bike trip - off-road
Duration:
4:36h
Distance:
32.4km

Jeg har syklet Furusjøen rundt rittet noen ganger, men aldri vært med på ultra-varianten. På samme måte som Ultra-Birken er mye tøffere enn vanlig Birken på sykkel, så er også denne løypa noe heeelt annet. Mye mer teknisk krevende, mange fler høydemeter, og attpå til lengre. Deler av løypa i dette rittet går i høyfjellet Jeg valgte å ikke delta i noen av rittene i år, men bestemte meg for å sykle igjennom ultra løypa utenfor konkurranse, helgen før rittet. Den er for meg så tung at jeg måtte dele den opp i to dagsetapper. Dette er den første delen, som passerer i nærheten av flere Peakbook elementer. Jeg parkerte der rittet starter, nemlig ved Rondablikk høyfjellshotell. Løypa starter pent på fjellveier gjennom hyttefelt før den knekker opp på sti mot snaufjellet. >>>

Map    

Ranglarkampen på sykkel

Date:
28.06.2018
Characteristic:
Bike trip - off-road
Duration:
1:52h
Distance:
8.0km

I nærheten av hytta i Heidal er det flere topper som er mer eller mindre tilgjengelig på stisykkel og en av dem er Ranglarkampen. Parkerte bilen på Øverbygdsveien like ved Veslesætri og tok pedalene fatt. Bratt stigning på fine kjerreveier opp til Veslesætersætri og derfra videre på stier. Fra stidele oppe i skaret ble det noe mere stein og ur opp til toppen. Måtte dytte sykkelen av og til opp her, men desto mer artig å sykle ned igjen. Resten av turen ned igjen innbød til stor fart på enkle sykkelstier, men jeg måtte vente på Kimi.

Map