Archive - Date

Archive - Activity

Peakbook-Friends

Collected lists

Steinhø og Storhøi med familien

Date:
21.07.2016
Duration:
1:25h
Distance:
4.1km

Forrige gang vi var på Steinhø så var det null sikt, men denne gang var det fint sommervær. 26 grader nede i Heidal og 18 på fjellet. Dog var det ganske frisk vind. Lettgått sti hele veien over Steinhø, ned på andre siden og opp til Storhøi. Kimi trakk effektivt de som trengte det i oppoverbakkene.

Map    

Glittertinden

Date:
20.07.2016
Duration:
5:50h
Distance:
28.1km

Så på yr.no at det skulle være skyfritt til 10-11 tiden på formiddagen før skydekket kommer. Bestemte oss derfor for å stå tidlig opp i håp om å nå toppen i solskinn. Men litt treg om morran og en god del lenger tid å kjøre inn til bommen ved grensa til nasjonalparken enn beregnet gjorde at vi lå litt på etterskudd, men det var nesten skyfritt på himmelen og Glittertind glinset mot oss der vi kjørte på fjellveien før vi parkerte. Først på sykkel inn til Glitterheim og deretter dundret vi oppover lia. Tok igjen noen andre morgenfugler til å begynne med men deretter så vi ikke en sjel. Men like før vi nådde breen var klokka 10 og yr.no hadde helt rett i sin værprognose. Skyene kom og det ble null sikt! Med GPS navigering fortsatte vi opp til toppen men så ikke en dritt. >>>

Map    

Saukampen fra nord

Date:
17.07.2016
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
3:49h
Distance:
16.6km

Kjørte opp til Høgsetrene fra Heidal (50,- bom) og parkerte nesten inne ved ridesenteret. Gikk opp en markert sti langs bekk. Denne stien blir brukt til ridning og bærer preg av det. Et godt stykke inne på snaufjellet ble stien gradvis utydelig og etterhvert helt borte. Beste veivalg er å holde seg godt oppunder på østsiden av Kviknegråhø for å unngå å gå i Vier. Med mektige Heidalsmuen i vest dreide vi så av mot toppen. Lang og seig stigning i ganske lettgått terreng. Siste del mot toppen var det mye steinur. 8,5 km med 719 høydemeter. Fantastisk utsikt i alle retninger fra toppen. Heidalsmuen ruver i vest og skygger for Glittertind, men fin utsikt til blant annet Nautgardstinden , Surtningssue , Besshø . Flott utsikt ned til tettstedene Ringebu og Kvam nede i dalen.

Map    

Nipkollen

Date:
04.07.2016
Characteristic:
Hike
Duration:
0:50h
Distance:
3.8km

Parkering på parkeringsplassen ved rundkjøringa på toppen av boligfeltet i Holkebylia. Fine og godt merkede stier herfra. Et lite parti på skogsvei et stykke på vei oppover. Der var det både kuer og sauer. Har møtt mye sau på tur, men tror aldri jeg har vært borti så innpåslitne som disse her. Selv om jeg hadde Kimi bånd så kom de bort til oss og selv om vi ignorerte dem så fulgte de etter oss. Kanskje de er veldig vant til folk og bruker å få godsaker her? Ble til slutt kvitt dem og nådde toppen alene.

Map