Archive - Date

Archive - Activity

Peakbook-Friends

Collected lists

Herbalife FitClub Råholt topptur til Fjellsjøkampen

Date:
13.07.2014
Duration:
2:40h
Distance:
8.5km

Med Herbalife FitClub Råholt

Map    

Heidalsgråhøa som vi ser fra hytteterassen.

Date:
11.07.2014
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
2:43h
Distance:
8.4km

Så mange ganger vi har sittet på terassen på hytta og sett opp på denne toppen.. Endelig bestemte vi oss! Tok bilen opp til Høgsetrene og parkerte utenfor ei seter (61.688485, 9.410156). Gikk opp stien langs bekken. Tydelig sti som bar preg av en del trafikk med hest. Fulgte stien til vi var langt oppe på snaufjellet og dreide deretter av mot nordvest i retning toppen. Vi gikk over toppen og nedover vardene til vi så ned i Heidal og fikk øye på hytta. Flott utsikt over Rondane også. På vei ned fant vi en annen sti langs varder som nok hadde vært et bedre valg på vei opp. Vi kom ned like utenfor porten til hestesenteret.

Map    

Heidalsmuen

Date:
10.07.2014
Duration:
4:46h
Distance:
16.4km

Som en koloss av et fjell har den alltid sett litt skremmende ut når vi har sett den på vei til og fra Lemonsjøen. Endelig skulle vi få anledning til å bli litt bedre kjent med den. Vi kjørte opp mot Kvernbru-Stålene og hadde ikke glemt å ta med gammeldagse penger til bommen som skulle legges i en konvolutt.. Parkerte ved Kvernbruvegen like ved skiltet der stien mon Heidalsmuen starter, men vi kunne godt ha kjørt inn til sandtaket og parkert der. Vi fikk i stedet en rolig start langs fjellvegen. Først en ganske lang tur over fjellmyrer før vi kom opp på Muhalsen og krysset en fjellveg som så slik ut at den ga oss en følelse av å være tilbake på 1700-tallet. Så begynte stigningen på det steinete underlaget og det var bare å sikte fra varde til varde. Vel oppe på månelandskapet >>>

Map    

Søre Svartkampen

Date:
09.07.2014
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
3:39h
Distance:
9.8km

Kjørte opp Øverbygdsveien og parkerte i krysset der vegen opp til Sveasætri går (Google maps) . Gikk vegen opp og holdt til venstre og opp til Sveasætri der sauene beitet. Derfra sti opp igjennom skogen som til tider var litt vanskelig å finne. Oppe på fjellet ble stien tidvis helt borte, så vi gikk etter kart opp til toppen. På toppen får man flott utsikt i alle retninger, og vi ser Hafjell sørøst, store deler av Jotunheimen i sørvest til vest, Snøhetta i nord og Rondane i nordøst.

Map    

Steinhø

Date:
08.07.2014
Duration:
2:06h
Distance:
6.5km

Kjørte opp fra Heidal mot Kvernbru - Stålene. Bompenger på vegen. Parkerte på siden av Kvernbruvegen rett nedenfor stien (61.694944, 9.287139). Det var regn og tett tåke, men vi kom til toppen selv om vi ikke så en dritt. Siden turen var såpass kort tok vi en lengre runde innover fjellet.

Map