Glittertinden (20.07.2016)


Duration 5h 50min
Distance 28.1km
Vertical meters 1,227m
GPS
Ascents Glittertinden (2,452m) 20.07.2016

Topptur på Glittertind ble en værmessig skuffelse

Så på yr.no at det skulle være skyfritt til 10-11 tiden på formiddagen før skydekket kommer. Bestemte oss derfor for å stå tidlig opp i håp om å nå toppen i solskinn. Men litt treg om morran og en god del lenger tid å kjøre inn til bommen ved grensa til nasjonalparken enn beregnet gjorde at vi lå litt på etterskudd, men det var nesten skyfritt på himmelen og Glittertind glinset mot oss der vi kjørte på fjellveien før vi parkerte.

Først på sykkel inn til Glitterheim og deretter dundret vi oppover lia. Tok igjen noen andre morgenfugler til å begynne med men deretter så vi ikke en sjel. Men like før vi nådde breen var klokka 10 og yr.no hadde helt rett i sin værprognose. Skyene kom og det ble null sikt! Med GPS navigering fortsatte vi opp til toppen men så ikke en dritt. Det hjalp dermed lite at selve turen fra Glitterheim til toppen ble gjort unna på 2t.20min. Tenkte å vente å se an været, men det blåste og var kaldt, så etter 10 minutter ga vi opp. Da hadde det vært tett skydekke i over en halv time, så vi tuslet ned igjen. Et stykke nedover begynte vi å møte andre folk, massevis av folk!

Da vi var nesten nede ved Glitterheim igjen, lettet det litt på skydekket og toppen kom til syne igjen! Hva gjør vi? Skal vi gå opp igjen? Sliten og såre tær... bare å innse at det ble dårlig timing og bomtur! Hva har vi lært? Jo, 1: yr kan man faktisk stole på. 2: Beregn bedre tid. 3: Ta med mere klær og mat og bli heller i fjellet hvis det er mulighet for at skyene letter. Det skjer fort i fjellet! 4: Du er fortsatt nybegynner!

Kan så vidt skimte snøskavlen
Kan så vidt skimte snøskavlen

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.