Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Storebjørn

Date:
29.07.2019
Duration:
8:00h
Distance:
15.0km

Kanontur. Denne har vært på lista lenge og vi valgte dagen med omhu. Dro opp kvelden i forveien til Leirvassbu for middag og overnatting. Spente møtte vi opp kl: 0900 hos Dawa Tenzing Sherpa. Meget erfaren og hyggelig fjellfører fra Nepal. Han har vært på Everest 11 ganger og Storebjørn over 100 turer så dette skulle nok gå bra. Turen kan ikke bli fullrost nok. Alt var helt perfekt. Breturen hadde også sine utfordringer med passering av sprekker og blåis på den siste bratta opp til topps. Vi ble elegant sikret opp og "rappellerte" ned igjen på blåisen. Stor takk til Rawa som pratet om mange av sine spennende erfaringer, og til hyggelig følge denne flotte solrike dagen. Ca 15 km og 8-9 timer. Runa, Henrik og Maria var med.

Map    

Strondsæterhøe

Date:
26.07.2019
Duration:
0:54h
Distance:
3.4km

Kort liten tur før bursdagsmiddag til Maria på Lemonsjøen Mot Bringsfjellet med Olashovda Varkre Strondseter med tjern

Map    

Austre Glittertindoksle

Date:
24.07.2019
Distance:
20.0km

Familietur med vanlig fall i steinura. Parkerte ved Nasjonparkgrensen i vakre Veodalen. Masse folk og vanskelig å få parkert. Fikk tak på sykler og syklet inn til Gråsubekken. Fulgte bekken opp på venstre side som anbefalt. Valgte å gå videre i nedkant av Gråsubreen før vi fulgte ryggen til topps. Mye stein i bånn av breen. På vei ned passerte vi NVE-hytta der det var aktivitet. Hyggelig og interessant å diskutere breenes utvikling. Selv fikk jeg erfare at Grotbreen var kraftig redusert siden Brekurs i 1985. Videre nedover falt jeg overende i steinreisa. Kraftige skrubbsår og forstuet finger. Irriterende. Prøvde oss på en bedre rute ned, men steinura slapp vi ikke unna. Nydelig vær. VARMT. Runa, Maria og Henrik var med. 8 km sykkel og 16 km til fots. Mot Glittertinden med tydelig >>>

Map    

Lunkefjell

Date:
22.07.2019
Distance:
7.4km

Familietur Ku-nstverk på Lunkefjell

Map    

Lunkefjell

Date:
21.07.2019
Distance:
11.4km

Lunkefjella rundt etter regnværet! Vesle Lunkefjell mot Lunkefjell Skiva med Store Lunkevatn. Lunkefjell mot Kroksjøen

Map    

Lyngkampen

Date:
18.07.2019
Distance:
15.1km

Herlig tur med Kjell, Sissel og Runa! Lettgått og fin tur. Lite folk men vi møtte både barnefamilier og toppjegere i Øyer. Test av nye sko. Funka bra! Mot Lyngsvatnet (Lyngen). Imponerende varde, som vanlig i dette området.

Map    

N Kolsås

Date:
16.07.2019
Map    

Sålekinna

Date:
12.07.2019
Distance:
8.1km

Fantastisk fin og varm dag. Nok drikke og solkrem var viktig i dag. Fulgte tidligere beskrivelser. Ruten ned fra toppen ble veldig bra. Etter en overopphetet dag var det helt perfekt med et bad ved de flotte hvite sandstrendene i sørenden av Femunden! Ny perfekt dag for far og datter! Lang pause på toppen i varmen! Rå utsikt. Elgspiggen fikk stå i fred denne gang. Herlig å slenge seg i lyngen.

Map    

Tron

Date:
11.07.2019
Distance:
1.5km

Ferie med datter! Stor stas så langt. Herlig! Maria mot målet! Maria med ny kommunetopp!

Map    

I Flugstad-familiens fotspor

Date:
09.07.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
6.9km

Da var tiden inne til å introdusere min datter Maria til min barndoms første fjelltopper. Jeg har notert min første dokumenterte PB-topp her i påsken for 50 år siden. Men jeg var nok på Prestkjerringa før den tid. Vi tok av fra Saksumsdalen ved skiltet Fåberg Vestfjell. Kjørte mot Skjellbreidhytta og parkerte selvsagt på Flugstadsetra. Målet for turen var ikke minst Flugstadfjellet der vi bygde en fin liten varde. Videre gikk vi over toppene på Skjellbreidfjellet. Gammelhans har Maria vært på før. Litt møtke skyer, men vi slapp unna regnet. Artige navn på toppene her. Vi møtte noen få turgåere. Vi så også flere på vei med fiskestang. Herlig tur i flottfjelllandsakap. Takk for turen Maria! Fugstadsetra Vi bygde varde på det viktige Flugstadfjellet! Toppen på Skjellbreidsfjellet

Map     1 comment