Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Kjerkeberget

Date:
29.03.2009

På vei sørover fra Bislingflaka tok vi av hovedløypa nordvest for toppen. Ett skispor var fristende å følge. GPS'en viste 600 m til topps. Skisporet viste vei helt opp. Flere la turen innom toppen denne flotte søndagen, og vi koste oss i solen med niste og drikke ved det gamle brannvakthuset. Ned igjen la vi i vei sørover for så å dreie mot vest og ned til løypa. Teorien var å følge sommerstien men den så vi aldri. Tett skog medførte moderat moro, men vi kom oss da ned på skiløypa igjen. Så var det bare å sette kursen videre mot Kikut og Sognsvann der bilen ventet. Passe møre i beina ankom vi Sognsvann etter 43 km og to kommunetopper rikere. Frode var med.

Map    

Skibussen til Mylla Dam

Date:
29.03.2009

Den sedvanlige turen i mars med skibussen gikk denne gang til Mylla Dam. Hadde egentlig planlagt at bussen kjørte helt opp til Bislingen Fjellstue som tidligere. Nedlagt fjellstue og delvis brøytet vei var ikke farbart for en buss. Tuslet rolig oppover veien (2.5 km) til fjellstua. 5-6 cm med nysnø (pudder) og kuldegrader og strålende sol var rammen rundt turen. Slike dager burde det ikke være lov å sitte inne. Ved fjellstua møtte vi nyoppkjørte spor. Hadde merket av punkt 693 m ca 200 m vest for trigpunkt på GPS'en. Her viste det seg å være en liten høyde. Punktet ligger ikke mer enn 20-30 m fra hovedløypa, så jeg har vel egentlig vært der før. Avfotografering før vi satte nedover bakkene mot Gjerdingen. Neste topp ,- Kjerkeberget. Frode var med.

Map    

Lauvkollen

Date:
15.03.2009

Hadde planlagt denne turen fra Røine, men løypa er fortsatt ikke kjørt opp til Breiliflaka!? Kjørte derfor LANG vei rundt og opp Breiliveien til Bekkely (ta av RV 284 ved Frydenberg). Enkel 5 km scooter løype opp til toppen. Lurt å ta til høyre først i rundløypa. Når det var 500 meter igjen til toppen gikk jeg av løypa og brøytet spor opp til Lauvkollen eller Brennåsen. Lauvkollen Nord er 703,5m i følge Norgesglasset. Gikk også over de to andre toppene på Lauvkollen. Hjemturen gikk over Breiliflaka og ned til Breilihytta som hadde servering til kl.1500. Jeg var for sent ute. 4 biler på parkeringsplassen på Bekkely gir vel ikke rare omsetningen. Kanskje var det skirenn i Vikersund som lokket folk denne helgen. Fantastisk vær og flott utsikt. 5 varmegrader på toppen av Breiliflaka. >>>

Map    

Hvittingen

Date:
11.03.2009

Benyttet det flotte været til en formiddagstur til Hvittingen. Kjørte RV 313 sørover til Holm og tok av til høyre. Parkerte ved skytterbanen. På med skiene og oppover bakkene på skogsvei uten spor. Fra Orebergvannet var det nydelige preparerte spor. Førstemann etter preppemaskinen er alltid bra. Opp bakkene tenkte jeg på han som har tatt alle kommunetoppene i Vestfold på 22 timer og 35 minutter. Etter å tenkt litt mer på det, tok jeg meg en god pause i sola og myste opp mot masten. Naturen og opplevelsen skal nytes. Fin topp med flott utsikt. I tillegg til masten er der utsiktstårn med bok. 9,5 km t/r. Ca 1 time opp og 20 minutter ned inkl. pauser. Tips: Fant ingen oppkjørt løype fra Hanekleiva. Skal være oppkjørt hele veien fra Botnestua for de som ønsker en litt lengre tur.

Map