Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Nevelfjell

Date:
22.02.2009

Hornsjø Høyfjellshotell er et nedslitt men hyggelig hotell på Øyer fjellet. Spesielt trivelig var det danske vertskapet som virkelig sto på for å gjøre oppholdet vellykket. Rommet vårt hadde flott utsikt mot bla Tuva (Ringsakers høyeste). Den nærmeste kommunetoppen er Lillehammer, og jeg la avsted etter en god frokost på nypreparerte løyper. Fulgte skilting mot Nordseter og tok av opp Nevelåsen. Da det sto igjen 1,4 km var det slutt på preparerte løyper og jeg fulgte et enkelt tråkk opp mot hytta på toppen. Været begynte nå å bli riktig bra. Flott utsikt fra toppen. Gikk over de to høyeste punktene litt vest for hytta. Retur ned i løssnøen og videre tilbake til Hornsjøen i strålende sol og påskestemning. Flott formiddagstur. T/r 25,7 km på GPS'en.

Map    

Ursknappen

Date:
15.02.2009

Vi parkerte på P-plass ved Benkemyra på RV181. Første bil på plassen enda klokka var over 10.00. Vurderte i ett minutt om vi skulle kjøre videre til Kommunekoia i Odal der vi viste at Sand IF hadde kjørt opp løyper til Ursknappen. Valgte å ta sjansen og la avgarde sørover myrene. Flotte scooter spor ned til Utsjøen. Tok til venstre ved Maurdalen mot Steinsjøen. Skjønte nå at vi ville ha oppkjørte spor til topps. Videre over idylliske Steinsjøen og opp til toppen. Retur samme vei. Flott kupert vinterlandskap og fine løyper i masse ny snø. Vi feilberegnet som vanlig avstanden og GPS'en viste faktisk 24 km t/r.

Map    

Torsæterkampen

Date:
15.02.2009

Vi fikk så fryktelig lyst på en topp til så vi freste opp til Oksbakken, etter avkjøring fra Skreia. Dagen var på hell og kun en bil sto igjen på P-plassen. Brilliante dobbelt spor nesten hele veien til Raudsteinshytta. Skiltet og kart flere steder langs løypa. Fra hytta fulgte vi et enkelt spor opp til masten på toppen. Skumring og siste rest av matpakken smakte. Fin reise ned til bilen. Litt mørkt men ingen hindring for full fart nedover de flotte løypene. Var nede ved bilen litt over kl 18.00. T/r ca 10 km. NB: En kjedekollisjon med 4 biler involvert medførte at vi bruke 4 timer tilbake til Oslo. Ingen sure miner etter 3 topper, 42 km på ski og 13,5 time borte før innlogging hjemme.

Map    

Skreikampen

Date:
15.02.2009

Kjørte nordover på RV 33 forbi Feiring og tok til venstre ved skilt til Skreikampen. Kjørte bilen opp så langt veien gikk. Her fortsetter veien i form av skiløype. Fine spor oppover. La på skikkelig med feste smøring. Her er det motbakke helt til topps. Ved skikryss etter et par kilometer tok vi til høyre. Dette er løypa til toppen, men ikke merket med skilt. Kjempefin topp med utsikt så det holder over Mjøsa mm. Veldig morsom kjøring ned til bilen på delvis smal løype i full fart mellom grantrærne. Fin brems i løssnøen der det var mulig. Glad jeg ikke møtte noen på vei opp. Vi brukte 13 minutter ned til bilen, og var meget godt fornøyd da vi satte oss i bilen med kurs for Torsæterkampen. T/r ca 8 km.

Map