Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Gastgiveren

Date:
05.12.2009
Map    

Danserfjella

Date:
05.12.2009

Dette ble den åttende toppen min i Østfold og jeg har enda ikke sett sola i denne landsdelen. Satser på sol til sommeren da jeg skal ta de resterende. Fulgte RF sin beskrivelse som nok er den beste til denne toppen. Parker i lomme akkurat på grensen mellom Våler og Råde. Gå noen meter sydover til traktorvei med kjetting og orange skilt. Følg traktorveien et par hundre meter og ta av til høyre på sti langs kommunegrensen. Denne går nesten til topps. GPS er god å ha. Jeg fant heller ikke denne stien før på veien tilbake. Litt bratt opp på slutten ved varden. T/r en liten time og 4 km.

Map    

Spydeberg varde, sør

Date:
08.11.2009

Kom fra Våler/Skiptvedt. Parkerte ved Sagtunet. Tok frem sykkelen for første gang denne dagen. Syklet til veien gikk over i sti ved hogstfelt. Fulgte Ole Petters beskrivelse til hytta på toppen. Herfra fulgte jeg GPS'en og endte opp ved ny hytte med postkasse og bok. Vardåsen sto det i boka. Problem..., denne åsen var jeg jo på tidligere idag i Askim??? Etter å ha lett etter nedfalt tårn fant jeg ut at jeg var på feil plass. Korrigerte toppunktet til 258 på GPS'en og fant etterhvert det liggende tårnet. Tilbake samme vei. T/r 1 time og 15 min/7km. Så hjem til Cupfinale i fotball (Ålesund vant over Molde på straffer) og deilig middag og kake til far på farsdagen.

Map    

Vardeåsen

Date:
08.11.2009
Map    

Siste og høyeste i Akershus

Date:
31.10.2009

På vei til min gamle mor og far i Gausdal passet det godt med en avstikker til Hurdal. Gikk fra bommen ved Gjødingsseter og fulgte blåstien til topps. Flere familier og trimmere på tur denne grå dagen. Rester av brannvakthytte ved toppen. Mon tro hvordan disse brannvaktene fikk tiden til å gå hele sommeren.... Fint og gå men glatt på stien enkelte steder. Ett knall og fall på vei ned (kneet fikk seg en trøkk). Dårlig sikt fra tårnet denne første dagen i november. Siden dette var min siste i Akershus (litt trist forresten), velger jeg å kåre Skreikampen i Eidsvoll til Akershus flotteste topp. Regner med alle er enige men en eventuell diskusjon om dette kan tas videre på facebook - wwv. T/r en drøy time.

Map    

Elgmyråsen

Date:
25.10.2009
Map    

Blekketjernshøgda

Date:
17.10.2009

Tenkte på dette med jakta på vei opp RV4 til vekta. Best å ikke bli tatt for å være elg. Syklet opp bakkene til Nedre Blekketjern. Her var det is på veien og is på vannet. Min nye Diamant sykkel hadde ingen problemer. Jeg ble riktignok stiv i beina. Tok til venstre ved et par hytter og syklet ca 200 m til. Her går veien svakt til høyre. Fra dette punktet viste det seg å være greit å gå opp fra sørsiden. Ikke så mye tett skog, men ingen sti. Fant flere høyder med noen steiner og wwv utskriften der toppen er. Rask retur til sykkelen og enda raskere ned til bilen. Hjemme ventet familien for tur til Kolsåstoppen. T/r 10 km. 1 time og 35 minutter.

Map    

Høyeste og siste i Nordmarka

Date:
04.10.2009

Endelig fikk vi til familietur hit. Startet i strålende sol, men været skulle snart snu. Lurte litt på forholdene siden det hadde snødd i høyden dagen før. Sommerdekkene greide seg bra fra Jevnaker og opp til Tverrsjøen og videre til venstre mot Ølja. Stoppet ved skilt mot toppen. Cherrox og støvler passet bra opp en våt sti. HF plumpet skikkelig, og på toppen begynte det å snø mens jeg gjorde opp bål. Vi spiste halvvarme pølser mens neglespretten tok minste jenta. Skikkelig trivelig. Veien ned gikk bra og barna fikk pannekaker til middag. Nå er alle enige om at det var en fin tur.

Map    

Møllehøj

Date:
28.09.2009

På vei til Legoland svingte vi opp til denne "høj". Dette er en liten avstikker fra E45 og merket med skilt. Ejer Bavnehøj var høyeste naturlige punkt i Danmark fra 1953 til 2005. I 2005 boret noen danske høydeeksperter i jorden og fant ut at tårnet på Ejer Bavnehøj er blitt bygget oppå en menneskeskapt høyde fra Steinalderen. Og vips, var Ejer Bavnehøj Danmarks tredje høyeste punkt etter Møllehøj og Yding Skov. Heldigvis ligger Møllehøj kun 200 m vest for tårnet på et jorde ved et fjøs. På Møllehøj stod Ejer Mølle som brandt i 1917. Markeringen i dag er kun møllestenen som står igjen. De små klarte denne tøffe turen på 200 meter på flatt jorde med glans. NB: Legoland anbefales på denne årstiden, med lite folk og ingen køer til attraksjonene.

Map