Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Tømmerås

Date:
28.12.2008

Det ble en kort formiddagstur. Dette skulle være en topp for fint vær. Men ingen sol, tross strålende værmelding kvelden før. Parkerte som eneste bil ved Krokhol golfbane kl 10.00. Var spent på om det var mye is og vanskelig å gå. Det viste seg at veien var isete, mens stien (3,3 km) var overraskende bar og fin. Bra tempo opp til toppen. Overrasket over å finne Kjentmannspost, men den viste seg og være fra forrige periode (2006-2008). Selve toppunktet noen meter NØ for utsiktspunktet. Upåklagelig utsikt, selv med litt grått vær. Retur samme sti, men med større fart. GPS'en viste 7 km og halvannen time gange inkludert noe surring rundt toppen. Kl. 1130 var det kommet tre biler til på parkeringsplassen.

Map    

TRettekollen

Date:
26.11.2008
Map    

Sæteråsen

Date:
23.11.2008

Etter Anneli sin anbefaling valgte jeg å ta med store og små i familien denne flotte søndagen. Fulgte Øyvind sin veibeskrivelse, men husk å ta av på stien mot nordøst nedenfor toppen. Vi fortsatte litt for langt langs traktorstien mot sørøst før vi dreide nordvestover igjen. Nådde toppen ved nydelig solnedgang. De små hadde brukt lang tid opp, og motivasjonen var ikke helt på topp. Ved tårnet snudde alt til det positive, og humøret kom tilbake. Spiste pølser og varm kakao oppe i tårnet før vi fulgte Bergstien ned igjen. Denne er faktisk vardet hele veien. Brukte kun en halv time ned til P-plassen på Skalland. En fin tur.

Map    

Svartåsen

Date:
08.11.2008

Fra ferie på Lanzarote, der selvfølgelig høyeste topp også ble besøkt, ble dette en annerledes tur. Kom av sted litt sent til denne årstiden å være. Parkerte ved skytterbanen i regn, tåke og skumring. Fulgte stien opp skaret mellom Tronfjellet og Svartåsen. Gikk opp til omtrent høyeste punkt på merket sti, der en liten sti dro av til venstre og jeg fulgte denne noen meter til den ble borte og satte kursen mot NØ. Skikkelig vått og ulendt. Basket i halvmørket gjennom tett skog men fant etterhvert disse to boltene på en topp med en liten stein. Noen har ment dette er toppen, men jeg trasket videre mot NØ og opp og ned på ulike små koller til jeg kom frem til en topp med en liten varde. Det er visst denne de fleste mener er Toppen. Heldigvis hadde jeg med hodelykt for nå var >>>

Map    

Bollerudåsen

Date:
26.10.2008
Map    

Tårnåsen

Date:
26.10.2008

Sto opp tidlig for en liten tur til to enkle topper. Tenkte at dette er galskap ved frokosten. Stå opp tidlig, kjøre 10 mil, og finne en stein og et vanntårn med max 10 minutters gange. Men hva gjør man ikke for å huke av to til. En fordel er at toppene bare kan bli bedre etter dette. Fant barnehagen med en gang og var oppe på få minutter. GPS'en viste sørlig stein som Oppegård sin topp, ref også andre rapporter. Litt lenger nord over grensen til Oslo er det litt høyere. Her var det vel et tårn en gang. Rask retur og kurs mot Bollerudåsen.

Map    

Villingstadåsen

Date:
18.10.2008
Map    

Lushaugen

Date:
05.10.2008
Map    

Lauvhøgda

Date:
04.10.2008
Map    

Stikkvatnskollen

Date:
28.09.2008
Map