Tårnåsen - Høyest i gamle Oppegård kommune (29.07.2022)


Start point Tårnåsen Skole (182m)
Characteristic Hike
Duration 0h 23min
Distance 1.7km
Vertical meters 45m
GPS
Ascents Tårnåsen (216m) 29.07.2022 10:04

Denne dagen skulle jeg og Natasha til Gøteborg på konsert med Ramstein. Vi kjørte tidlig innover til Oslo denne dagen da Natasha skulle i et møte på jobben. Jeg slapp henne av her og hadde nå noen timer til rådighet før vi skulle videre østover.

Jeg valgte å bestige et par lave kommunetopper i nærområdet. Startet med Tårnåsen, som er høyeste punkt i det som tidligere var Oppegård kommune. I dag er dette en del av Nordre Follo. Kjørte til Tårnåsen skole og parkerte her. Nå som skolen er stengt, stoed det ikke en eneste bil her.

Tårnet på Tårnåsen
Tårnet på Tårnåsen

Spaserte lett oppover på noen av de flere gode stiene i nettverket her. Tårnåsen er ikke en topp, men kun et punkt på kommunegrensen, like sør for Grønliåsen. Kun 850 meter opp fra parkeringsplassen og ikke mange hødemeterne heller. En bolt i en stein markert med en gul firkant markerer punktet på Tårnåsen. Det står også et flott utsiktstårn her. Gikk opp i dette. Fin panoramautsikt mot blant annet Oslo by.

Det er også en skive her oppe som viser retningen mot forskjellige topper. På denne står det "Grønliåsen" i midten, som indikerer at det er der vi er. De fleste vil nok bare si at dette tårnet er et utsiktspunkt på turen på vei til Grønliåsen, men for kommunetoppsamlere er det Tårnåsen som gjelder og det er tross alt der tårnet står. De burde derfor endret navnet på skiven.

Jeg gadd ikke å ta meg bryet med å stikke opp til Grønliåsen. Hadde begrenset med tid, og den måtte benyttes effektivt. Gikk ned igjen til bilen og kjørte videre.

Kart

User comments

  • -
    avatar

    Strålende sol!

    Written by boven 29.07.2022 20:49

    Det er så utruleg mykje flotte fjell i Norge!

    • -
      avatar

      Sv: Strålende sol!

      Written by Fjellsamleren 21.08.2022 17:17

      Ja, ikke sant?

      Viktig å utnytte tiden godt ;)

      Ante snev av et budskap i kommentaren din, Ove. Som at du for eks mener jeg burde komme meg opp i høyden i stedet? Haha.

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.