Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Collected lists

Jøkulhytta

Date:
19.05.2019

Gikk forbi Jøkulhytta på veien til toppen av Hardangerjøkulen. På veien tilbake, gikk Morten og jeg inn i hytta og hadde lunsj her. Fin og trivelig hytte. Etter en stund kom det en stor klasse med ungdommer fra Bergen inn i hytta. De hadde med seg 2 ledsagere. Tror de i utgangspunktet hadde tenkt seg på toppen, men i å med at det var litt tåke og at de skulle rekke toget tilbake til Bergen, så ble det visst med tanken denne gangen.

Map    

Punkt på Hardangerjøkulen

Date:
19.05.2019

Morten og jeg kom fra Hardangerjøkulen (1861 toppen) og gikk ca. 400 meter i sydvestlig retning, og så vips var vi på Punkt på Hardangervidda, og en ny kommunetopp kunne krysses av i boka. Vi (jeg) er i hvert fall nesten 100 prosent sikker. Det var tåke, så så ikke så mye. Men vi gikk på koordinaten til Peakbook, så da slår vi (jeg) oss til ro med det.

Map    

Hardangerjøkulen

Date:
19.05.2019
Characteristic:
Snowshoe trip
Duration:
7:00h
Distance:
18.2km

Faren til Morten kjørte oss inn til Oslo busstasjon, siden vi måtte ta buss for tog et stykke til å begynne med. Byttet til tog underveis og kom frem til Finse hotel ca kl. 11. Fikk sjekket inn på hvert vårt rom, siden det var bare en anelse dyrere enn å ha et fellesrom. Jeg måtte imidlertid bytte mitt siden det lå i andre etasje og rett over hovedinngangen. Det smalt skikkelig vær gang noen gikk ut eller inn, og ble såpass ulevelig etter hvert, at jeg så meg nøtt til å få byttet. Det nye rommet var mye bedre og det hadde i tillegg utsikt over Finsevannet og opp mot Hardangerjøkulen. Morten og jeg snakket med et hyggelig par fra Bergen, som dagen før hadde gått i 17 mai tog til Hardangerjøkulen. De fortalte at det var stikket hele veien opp. De kunne også fortelle at det >>>

Map    

Appelsinhytta

Date:
19.05.2019

Gikk forbi Appelsinhytta på veien til Hardangerjøkulen. Gikk ikke inn i hytta, men var bortimot å tok på den. Siden det er et krav fra min side, å enten ta på hytta, eller å gå inn i den, for å kunne registrere den som et godkjent besøk. Nå var jo ikke dette noen DNT hytte viste det seg. Men før eller siden kan den jo bli det, og da er det greit å ha tingene i orden :-)

Map    

Finse 1222

Date:
18.05.2019

Har vært her ved et par tidligere anledninger også. 1. Fellestur med DnT gjennom Aurlandsdalen.Tok toget til Finse og så gikk forbi St. Paul. og ned til Geiterygghytta. Overnatting. Så videre til Steinbergsdalshytta. Overnatting. Videre til Østerbø turisthytte. Overnatting. Siste turdagen gikk vi over Bjønnstigen og forbi den meget idylliske plassen Sinjarheim. Her fikk vi kjøpt oss noe godt. Husker jeg badet i Aurlandselva også. Men fikk krampe hver gang jeg prøvde meg uti, så litt i kaldeste laget. Mener vi avsluttet i Vassbygdi, før vi ble transportert ned til Aurlandsvangen. 2. Solo sykkeltur fra Haugastøl, på Rallarvegen, tur retur Flåm. Overnattet på et koselig pensjonat i Flåm, og tok sykkelen på Flåmsbanen opp igjen til Myrdal dagen etterpå, og derfra sykkeltur tilbake >>>

Map