Ivarsbu (11.06.2020)


Map
Visits of other PBEs Ivarsbu (615m) 11.06.2020

Sto på Styggmann, og funderte på hvilken rute jeg skulle ta ned til Ivarsbu. Det ble til at jeg gikk ned fra Styggmann mot nord. Vel nede på ca. 820 moh, dreide jeg østover og fulgte en blanding mellom et tråkk og en liten sti. Mener å huske at det var delvis merket, men ikke alltid like lett å finne veien for det. Et sted mistet jeg tråkket helt og hadde det ikke vært for at jeg klarte å hente meg inn igjen ved å se på GPS en, så hadde jeg nok slitt her. Gikk i hvert fall forbi 3 små tjern, og sydøstover og ned i Lønstøldalen igjen.

I bunnen her ved et stidele, så klarte jeg å rote meg bort fra stien igjen. Eller rettere, stien gikk i en helt annen retning enn der jeg skulle. Da ble det på ny bushing til jeg kom opp på Jotefjellet øst. Her fant jeg igjen stien og gikk videre sydøstover til Store Kongstjern. Rundet denne på nordsiden, og gikk i mere østlig retning mot sydenden av Store Stølevann. Etter flere store myrer med klopp over, som måtte forserer, så kom man til et "sund" her krysset man over på stor fin trebru. På andre siden var det en seter. Videre østover og til nordenden av det lille vannet Svarttjern. Herfra var det ca. 1 km rett nordover, før man kom til demning i østenden av Store Stølevann. På andre siden av demningen ligger DnT hytta Ivarsbu. Dette var vel egentlig ingen, bu, for her sto det flere store hytter, i tillegg til utedo og eget brønnhus. Brønnhuset var stengt. Det synes jeg var nokså teit, for jeg holdt på å gå tom for vann.

Tittet litt rundt og spiste litt niste, men ble ikke så lenge, for myggen var direkte innpåsliten, og jeg var blitt rimelig sliten jeg også. Gikk traktorveien på nordsiden av Vesle Stølevann. Var faktisk litt engstelig for å gå her. For på nordsiden av veien var det stup, med overheng så det ut som. Og det så også ut som om en del av fjellet var løst. I hvert fall var det store klippeblokker som hadde rast ut og lå ut mot vannet. Og sikkert i vannet også. I enden av vannet krysset jeg bekken og fant en skogsbilvei på andre siden. Denne fulgte jeg nesten ned til nordenden av Stulstjernet. Herfra klarer jeg ikke å forklare veien videre. For nå var jeg kommet til et digert hyttefelt, med hytter og veier overalt. Stoppet et par ganger for å spørre om veien. 3 damer jeg spurte, så nok at jeg så litt sliten ut. De satt i hytteveggen og koste seg med grillmat og masse godt i glasset. De lurte på om jeg ville komme, så kunne jeg få drikke hos dem. Jeg takket høflig nei, nå var det ikke så langt igjen til bilen, og hadde jeg takket ja, så hadde jeg nok ikke kommet meg opp av stolen igjen :-) Fikk tips om noen snarveier igjennom hyttefeltet, og om ikke lenge sto jeg igjen ved siden av Amaroken. I Camperen hadde jeg masse å drikke på, og det var deilig å slukke tørsten med litt kaldt i glasset.

En lang men utrolig fin dag i Skrimfjella. Allikevel, så tviler jeg på at jeg kommer tilbake hit. Det var såpass masse myrer, og trasige stier til at jeg føler for det.

Start 09.10
Darrebu 09.40 - 1.7 km
Sørmyrseter 13.00 - 10.6 km
Styggemanshytta 14.50 - 14.2 km
Ivarsbu 18.30 - 22.7 km
Nede 20.10
Lengde 28.2 km

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.