Sørmyrseter (11.06.2020)


Map
Visits of other PBEs Sørmyrseter (630m) 11.06.2020

Sto ved DnT hytta Darrebu. Nå gikk jeg nordover på grusvei nesten opp til Omholtsetra. Tok til venstre og inn på sti. Gikk slakt oppover og på nordsiden av Fjellsetertjernet. I nærheten her står det en stor minnestein over motstandsmannen Tor Sørensen. Akkurat her ble jeg også tatt igjen av 2 meget hyggelige jenter, med hver sin rimelig store hund. De var av en blanding jeg ikke hadde hørt om før. Men snille var de. Jeg fikk lov til å henge meg på de. De skulle strake og raskeste veien opp til Styggemann. Begge bodde i nærmiljøet, og hadde vel tenkt på å besøke toppen mer enn en gang. Men i dag ble det i hvert tur dit for dem. De hadde en del høyere tempo enn meg, så jeg måtte jobbe litt med å holde følge. Når jeg går alene så går jeg dessverre ikke så fort. Går mye å ser ned i gps en for å kontrollere at jeg fortsatt er på riktig kurs, tar masse bilder osv.

Hun ene var i tillegg litt kjent, og da er det enda litt lettere å lange ut. Vi gikk videre nordvestover. Det var rimelig mange myrhull og en del av de var klopplagt. Men stien i seg selv synes jeg heller ikke var noe særlig. Den var befengt med røtter hele tiden, så det var ikke så lett å gå. En stor myr vi kom til var klopplagt, men mye av kloppen lå under vann, så vi så den så vidt. Hun som gikk foran klarte å sette foten i mellom 2 av plankene, slik at hun sank nedi en del. Hun slo beinet en del også, men heldigvis kunne hun fortsette uten for store plager.

Vi kom til det lille tjernet som ligger øst for Store Kongstjern. Her var det et stidele. Her tok vi en liten matpause. Så fulgte vi den merkede stien i syd enden av tjernet og vestover til litt forbi syd enden av Store Kongstjern. Her var det skiltet både opp til Styggmann og ned til Sørmyrseter. Skilte lag med jentene her, for de skulle gå om Jotefjellet. Mens jeg gikk på sti sydvestover og slakt nedover til jeg kom til flere setre. Her var det nye skilt, og jeg fulgte en liten bekk ned til DnT hytta Sørmyrseter. Dette var en flott passe stor brunbeiset trehytte. Ved siden av var det et uthus med toaletter. Det var voldsomt varmt og kraftig sol. Så jeg satte meg ned i skyggen og spiste et par brødskiver. Ikke var det så lett å ta fine bilder heller i det kraftige motlyset.

Ble sittende en stund, før jeg begynte på bakkene opp mot Styggmann.

Start 09.10
Darrebu 09.40 - 1.7 km
Sørmyrseter 13.00 - 10.6 km

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.